Teestrup 4H fejrer 60-års jubilæum

07. oktober 2020

Der er sket meget i løbet af Teestrup 4Hs 60 års historie, og en af dem, der har været med det meste af vejen, er ejeren af klubbens 4H gård, Aff Hjarnø. Klubbens flotte jubilæum blev fejret med et hav af aktiviteter i weekenden. 

Tilbage i 1960 så Teestrup 4H på Sydsjælland dagens lys. Dengang var der ikke nogen 4H gård, og aktiviteterne startede som enkeltmandsopgaver hjemme hos børnene. Fremme i 1971 var der kommet haveaktiviteter på programmet, og for at samle børn til haverne stoppede den daværende formand en dag en 10-årig pige i byen. Hun boede på en af de nærliggende gårde, og formanden spurgte, om hun da ikke havde lyst til at være med på et havehold. Den pige var Aff Hjarnø.

”Så måtte jeg jo komme op og prøve at være med til det,” fortæller hun.

Aff Hjarnø har nu været medlem af Teestrup 4H i 49 år, hvilket er lidt af en bedrift i sig selv, som hun smilende siger. Hun har købt den gård, hun voksede op på, og den er blevet en 4H gård, som danner rammer for aktiviteterne i klubben. 

Det gjorde gården selvfølgelig også, da klubbens 60-års jubilæum blev fejret den 3. oktober, hvor venner og nysgerrige var inviteret indenfor på den aktive 4H gård.

”Det var en meget blæsende, men rigtig god dag, hvor alle var glade,” fortæller formand Agnes Mostowska om fejringen, som de frivillige havde brugt mange timer på at forberede.


Fuld fart frem

Der var næsten ikke grænser for, hvad de besøgende kunne få lov til at prøve på gården. De kunne både se ponygames, lege med kæpheste, få en tur på en pony, klappe dyr på gården, lave pandekager eller deltage i tombolaen. Det imponerede en af gæsterne, som ikke før havde besøgt en 4H gård – og det var ikke hvem som helst. Det var nemlig borgmester Ole Vive, som kom og holdt en tale ved jubilæet.

Udover borgmesteren fik klubben også besøg af Lasse Kjeldgaard og Anders Løkkegaard fra 4Hs landsledelse. I alt var der i løbet af dagen 100 gæster forbi for at tage del i fejringen.

Hele arrangementet foregik naturligvis efter corona-anvisningerne. Det betød, at de besøgende havde tilmeldt sig på forhånd, således der var styr på antallet af gæster. Derudover var der stillet sprit og masker til rådighed, samt der var lavet ensrettede veje rundt på gården.

”Folk var været rigtig søde til at tilmelde sig på forhånd, og det gik rigtig godt med at følge anvisningerne,” siger Agnes Mostowska.

Covid-19 havde ikke kun indflydelse på selve dagen. Det var også årsagen til at hele arrangementet var blevet skubbet. Teestrup 4Hs jubilæum faldt egentlig i foråret, og det var planen, at fejringen skulle finde sted i sommer. Med en ihærdig indsats fra de frivillige kom corona dog ikke til at spænde ben for hverken jubilæet eller aktiviteterne i klubben, som buldrer derud af.

Der er i dag 100 medlemmer, og i løbet af de 60 år har klubben charmeret sig ind i hjertet på mange, fortæller Aff Hjarnø. Ofte kommer tidligere 4Here som voksne tilbage med deres egne børn, for lige at se, om gården stadig står, og om alle har det godt.

Og mon ikke det fortsætter sådan. For som Aff Hjarnø siger, så er 60 år jo kun ét skridt på vejen.