Natur

Natur i 4H

I 4H mener vi, at naturen kan lære os at opleve sammen. Natur og friluftsliv er blandt kerneaktiviteterne i 4H, og aktiviteterne spiller rigtig godt ind i vores motto om at lære ved at udføre. Vi har endda egne naturvejledere ansat men også et tæt samarbejde med Naturvejlederforeningen.

Det er efterhånden godt dokumenteret, at børn der lærer og oplever i naturen bliver gladere, sundere og klogere.

Gladere fordi det at mærke solen og regnen i ansigtet, grave i mudder med hænderne, lytte til græshopperne i græsset og se fugle svæve højt på himmelen alt sammen er med til at skabe sammenhæng mellem os og naturen. Ved at tage på småture i den nære natur får børn og voksne muligheder for at udforske, opleve og lære – samtidig med at de er sammen, leger og hygger – og tager fælles oplevelser med hjem.

Sundere fordi naturen er den perfekte legeplads for motorisk udvikling – her kan man klatre, løbe, hoppe, svømme – den friske luft kombineret med motion og gode grin er med til at øge såvel mental som fysisk wellness – og samtidig opnå balance i livet.

Klogere fordi naturen er et enestående udendørs klasseværelse. Her kan børn opleve videnskab, matematik, sprog og styrke samværet i gruppen gennem at observere, røre, lytte, dufte, fortælle og gøre. Alt sammen er det med til at lære dem en fælles forståelse for den natur der omgiver os, og som vi alle må lære at tage ansvar for.

4H Haver

Som barn eller ung kan man gå til 'havehold' i den lokale 4H klub. Det foregår ved, at klubben har et stykke jord, som opdeles i forskellige jordstykker, som medlemmerne så får ansvaret for at dyrke. Der står 4H-instruktører klar til at hjælpe og guide børnene, så de lærer årets gang at kende i en have.

Fra din have til din mave. I en 4H-have kan man:

  • Så og plante i sin egen 4H have
  • Høste egne frugter og grøntsager
  • Lære om hvor maden kommer fra
  • Sætte sine egne gulerødder på bordet eller pynte med sine egne blomster

Fælleshaver

I 4H har vi projektet 4H Fælleshaver, som de fleste af haverne er en del af. Projektet er lavet i samarbejde med Nordea-fonden. Fælleshaverne øgee børn og unges kendskab til naturen og give dem lyst til at leve bæredygtigt og deltage i meningsfulde fællesskaber.

Læs mere haverne og find en tæt på dig: 4H Fælleshaver

Annoncer