Videoer: Lad børnene lave mad i køkkenet

I 4H elsker vi at lave mad, og vi håber at du har lyst til at lave mad sammen med os! 

Vi vil gerne hjælpe dig med at få en god oplevelse i køkkenet, så derfor har vores praktikanter fra Ernæring og sundhed på VIA University College Lea, Maja og Mie lavet videoer, hvor du kan følge med hjemme i dit eget køkken. Der er noget til alle tidspunkter på dagen og ugen, både fra det salte og det søde køkken, og du finder også et par videoer om, hvordan du kan dyrke lidt grønt i din vindueskarm. 

Til hver ret finder du en indkøbsliste, opskrift og vejledning, så du er klar til at lave mad, når videoen sættes på. Vi glæder os til at lave mad sammen med dig!

Knækbrød

Sprøde, hjemmebagte knækbrød er nemme at bage og smager skønt. Her får du en opskrift, der er helt enkel og fyldt med gode frø og kerner, men vi giver også tips til, hvordan du kan variere fyldet og smagen. Knækbrød er en lækker snack til at stille den lille sult, som en del af madpakken eller som tilbehør til suppe - og de smager skønt med smør, ost eller marmelade, men også helt som de er.

KLIK HER: Se indkøbsliste og opskrift på knækbrød (PDF)

Tortilla-pizza

Med tortillapandekager som pizzabund har du sprød og lækker pizza på nulkommafem! Tortilla-pizzaer er lækker og nem aftensmad eller weekend-frokost, og du kan nemt variere fyldet alt efter, hvad du synes om eller har derhjemme. Server gerne pizzaerne sammen med en salat eller grøntsagsstænger.

KLIK HER: Se opskrift og indkøbsliste til tortilla-pandekager (PDF)

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er tykke, luftige og utroligt lækre, og de er et hit at servere en weekend morgen eller til brunch. Pandekagerne her er tilsat en smule kanel, men ellers holdt helt klassiske, så du kan komme lige den topping på, som du har lyst til.

KLIK HER: Se opskrift og indkøbsliste på amerikanske pandekager (PDF)

Pastasalat

Pastasalat er en skøn ret, der kan varieres i det endeløse, og kan serveres som tilbehør til andre retter eller som et selvstændigt måltid. Denne pastasalat er fyldt med lækre grøntsager og skinketern rørt sammen med en lækker cremet dressing, men har du rester af kød fra dagen før fx kylling, kan du sagtens bruge det i stedet. Pastasalaten er skøn både nylavet og dagen efter i madpakken eller på frokostbordet.

 

KLIK HER: Se opskrift og indkøbsliste til pastasalat (PDF)

 

Karse

Karse giver ekstra god smag ovenpå æggeretter og rugbrødsmadder. Du kan dyrke karse hele året rundt i vindueskarmen - du skal bare bruge karsefrø eller chiafrø, en beholder, vat og vand til at dyrke karse derhjemme. Vand frøene dagligt, så vattet holdes fugtigt. Efter en lille uges tid har frøene spiret og karsen er klar.

Forårsløg

Du kan bruge rødderne fra de forårsløg du bruger til madlavning til at dyrke nye forårsløg derhjemme. Du skal bare bruge pottemuld, en krukke, vand og et par havehandsker. Og så har du lækre forårsløg, der vokser derhjemme i løbet af 10-14 dage.

Vi håber, du har været glad for videoerne

Som tidligere skrevet er det 4Hs praktikanter Lea, Maja og Mie, der har lavet videoerne på denne side. De er alle tre studerende på Ernæring og sundhed på VIA University College.

Lea, Maja, Mie og resten af 4H håber, du har været glad for videoerne. Har du feedback, modtager Lea, Maja og Mie den MEGET gerne - du kan skrive til dem på info@4h.dk.

Annoncer