Mad

Mad med 4H

I 4H kan dit barn lære at lave mad på et af de mange 4H Madhold, som findes i de lokale 4H-klubber. Her er frivillige instruktører klar til at give 4H-børnene indsigt i maden fra jord til bord. Et Madhold kører f.eks. om foråret eller efteråret en eftermiddag om ugen. Madholdene sluttes altid af med en forældrefest, hvor maden selvfølgelig er tilberedt af børnene.

Børnenes Madklub

Børnenes Madklub er et kursustilbud, der er tilrettelagt over 5 uger både forår og efterår.

Her får du opskrifter og guide til, hvordan Børnenes Madklub bliver en succes i din klub.

Se opskrifter og materiale

Kom godt i gang

Når man skal lave mad for første gang, kan det være en stor hjælp at følge en opskrift. Derfor får du her alt, hvad du skal bruge for at komme godt i gang med aktiviteter inden for mad. 

Formålet med Madskolerne er, at børnene:

  • Møder produkter fra dansk landbrug
  • Får værktøjer til at gøre varieret kost til et naturligt valg
  • Har gode oplevelser med mad og motion
  • Har det sjovt
  • Lærer 4H (bedre) at kende

Besøg madskoler.dk

4Hs Madskoler – den lækreste skole i Danmark

På 4Hs populære Madskoler (der arrangeres i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000) bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. Målet med Madskoler er at lære børn og unge om sund mad, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde.

Madskoler foregår i uge 27 og 28 i sommerferien (mandag til fredag i dagtimerne). Her lærer børn i alderen 8-12 år at lave god, sund mad, man dyrker motion og laver sjove aktiviteter sammen. På Madskoler laver børn mad, får madmod og madglæde. 

Udover sommerens Madskoler findes også '3 dage med Madskoler' i efterårsferien og nogle enkelte skoler i vinterferien. På '3 dage med Madskoler' oplever deltagerne de mest populære aktiviteter og opskrifter fra sommerens Madskoler og selvfølgelig en masse socialt samvær, madlavning og læring. 

Madskoler så dagens lys for første gang i 2004, hvor der blev afholdt seks Madskoler, men antallet af Madskoler er vokset voldsomt, og siden 2004 har over 30.000 børn deltaget på en Madskole. Eftersom alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft er de præcise lokationer afhængig af, hvor og hvornår der er frivillige som vil være med.

Den officielle aldersgrænse for Madskolerne er 8-12 år, men kan variere de enkelte Madskoler imellem.

Annoncer