Mad

Mad med 4H

I 4H kan dit barn lære at lave mad på et af de mange 4H Madhold, som findes i de lokale 4H-klubber. Her er frivillige instruktører klar til at give 4H-børnene indsigt i maden fra jord til bord. Et Madhold kører f.eks. om foråret eller efteråret en eftermiddag om ugen. Madholdene sluttes altid af med en forældrefest, hvor maden selvfølgelig er tilberedt af børnene.

4Hs Madskoler – den lækreste skole i Danmark

Madskoler for børn og unge er startet af 4H i 2004 i samarbejde med Landbrug & Fødevarer. På en Madskole bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. Madskolerne foregår i en uge i sommerferien. Her lærer man at lave god, sund mad fra bunden, man dyrker motion og kommer på bondegårdsbesøg og andre ture, hvor man oplever fødevarer i kæden fra jord til bord.

I dag findes der, udover de traditionelle Madskoler, også Etniske Madskoler og Ungdomsmadskoler. I 2004 havde man seks Madskoler, men antallet af Madskoler er vokset voldsomt, og i dag afholdes der langt over 120 Madskoler rundt om i landet.

Madskolerne foregår i skoleferien og forløber over fem dage (mandag til fredag i dagstimerne). Målet med Madskolerne er at lære børn og unge om sund kost og motion på en sjov måde, hvor børnene selv er aktive. Madskolerne arbejder for bedre Madkultur, så børnene har lyst til at fortsætte det, de har lært, når Madskolen slutter. Der bliver også tid til at lege, tage på ekskursion og tilberede maden til et festligt arrangement for forældrene.

Den officielle aldersgrænse for Madskolerne er 8-12 år, men kan variere Madskolerne imellem.

Madskolerne er et samarbejde mellem 4H, Landbrug & Fødevarer og REMA 1000.

Formålet med Madskolerne er, at børnene:

- Møder produkter fra dansk landbrug
- Får værktøjer til at gøre varieret kost til et naturligt valg
- Har gode oplevelser med mad og motion
- Har det sjovt
- Lærer 4H (bedre) at kende

 Du kan læse meget mere om 4Hs Madskoler på hjemmesiden www.madskoler.dk