Ministerbesøg på Næstved 4H gård

Mandag den 13. august blev en helt særlig dag for børn og voksne på Næstved 4H gård. De havde nemlig besøg af Kulturminister Mette Bock, som var på besøgsturne hos udvalgte foreninger i Danmark.

Der var lagt op til en festdag på 4H gården, og både børn og voksne var godt forberedte. De ville nemlig gerne vise ministeren så meget som muligt af 4H. Liva og Matilde havde dagene før lavet en flot broche af perler, med 4H logo selvfølgelig. Den skulle Mette have, og hun tog også meget glad imod brochen, og bar den på sin jakke hele dagen.

Mette var meget interesseret i de aktiviteter, som børn og voksne laver i 4H. Mette kendte lidt til 4H i forve-jen, da hun allerede havde hørt om 4Hs madskoler.  Mette og hendes embedsmænd fik en rundvisning på gården og i den flotte have, hvor der også undervejs blev tilbudt smagsprøver. Mette fik en hele posefuld lækre grøntsager med hjem, alt sammen dyrket i 4H haven, trods den meget tørre sommer. 

Mette kunne selvfølgelig ikke besøge en 4H gård, uden også at besøge alle de søde dyr. Hun fik hilst på gårdens heste, hunde og kaniner. Især kaninen Josefine blev noget af en oplevelse for en af Mette em-bedsmænd. Han blev overtalt til at holde kaninen, og det var første gang i hans liv, han prøvede at holde en kanin.  

Besøget blev afsluttet med kaffe og lækker hjemmelavet kagemand og chokoladekage til alle deltagerne. Kagerne var så lækre, at gæsterne gerne ville have noget med på deres tur videre. 

Fakta:

Kulturminister Mette Bocks besøg var et fælles besøg til både 4H, Næstved Rollespilsforening og spejderne fra Heluf-magle. Besøget var en del af Mettes turne og besøgsrunde hos nogle af de foreninger, der modtager tilskud via Tipsmidler. Tilskuddet administreres af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)