Med 4H på 3 dage med Madskoler

1.422 børn. Så mange har været forbi en af 4H’s madskoler i løbet af året. En del af dem valgte altså at bruge tre dage i efterårsferien på at fortsætte i skole – dog med et helt andet formål.

23. november 2022

1.422 børn. Så mange har været forbi en af 4H’s Madskoler i løbet af året. En del af dem valgte altså at bruge tre dage i efterårsferien på at fortsætte i skole – dog med et helt andet formål. På 3 dage med Madskoler lærte børnene nemlig at lave sund og lækker mad med temaerne kål, bælgfrugter og æg.

3 dage med Madskoler har været en stor succes. TV2 Bornholm kunne sågar bringe en artikel om Bornholms madskoler, hvor en af børnene udtaler, at madskoler er sjovere end Lalandia.

Også forældrenes feedback har været meget positiv. En forælder skriver blandt andet:

”Vi vil bare sige tak for en super uge, hvor vores dreng er kommet glad hjem hver dag og har fortalt, hvor godt det har været. Tak til de søde og dygtige frivillige!”

Mens en anden forælder skriver:

”Helt igennem fantastiske voksne! De skulle have en medalje.”

Netop de frivillige instruktører bærer en stor del af ansvaret for, at 3 dage med Madskoler var et kæmpe hit. Sabine har selv været madskolebarn og har nu været frivillig instruktør på 3 dage med madskoler:

”Da jeg selv var madskolebarn tilbage i 2014, kickstartede det i hvert fald min egen glæde og passion for madlavning, hvilket også har gjort, at jeg i dag er udlært ernæringsassistent og nu arbejder i køkkenet på en restaurant.

På 3 dage med Madskoler kunne man virkelig se begejstringen og glæden hos børnene, når de fik lov at arbejde og eksperimentere, og den begejstring kunne jeg virkelig genkende fra min egen tid som madskolebarn, og derfor var det en fornøjelse at få lov til at give den videre.”