Far og datter fandt sammenholdet i 4H-klub

Det kan være svært at finde en aktivitet, som både far og datter kan være sammen om. Men hos 4H Als fandt Henrik Stoubæk Karstensen det helt rigtige sted til datteren Emma og ham.

Hvad gør man, hvis man er far og har svært at finde en aktivitet, at lave sammen med sin datter, der måske er lidt til den generte side? Og man er ramt af en funktionsnedsættelse, som gør det vanskeligt at tage del i bestemte aktiviteter?

Det spørgsmål stillede 28-årige Henrik Stoubæk Karstensen, der driver bloggen Et-godt-liv-trods-smerter.dk, sig selv for et kort stykke tid siden. Og med lidt overtalelse lykkedes det Henrik at få sin datter på 7 år med en tur forbi Pommesgaard og Als 4H.

”Vi har tidligere gået til spejder, men det var ikke noget, der vakte hendes interesse. Hjemme hos sin mor har hun hest, hund og kanin, men ved far er der kun farmor og farfars hund vi kan låne. Als 4H viste sig som et godt alternativ, og der var et godt sammenhold med andre piger og en masse sjove aktiviteter,” siger Henrik.

Hos Als 4H blev han og datteren mødt med åbne arme, da de besøgte gården en eftermiddag og blev vist rundt af Jane, der er en af ildsjælene på gården. Her fik de lov til af møde hestene og tage en snak om klubben. Og et par dage senere kom de forbi til en aktivitet.

”Jeg regnede ikke med, at det ville være så gæstfrit, og at vi ville blive taget så godt imod. En time efter, vi var kommet hjem, sagde Emma, at vi skulle køre afsted igen, og søndag aften meldte jeg os ind i foreningen. For den åbenhed, vi er blevet mødt med, er noget af det bedste, der er sket for os,” siger han.

Henrik og datteren blev med det samme inviteret med til dyrskue i Aabenraa med 4H-klubben, og de ser nu frem til masser af gode stunder sammen med de andre børn og voksne i klubben, og at få styrket deres far-datter forhold.

”Vi glæder os til at komme afsted, for jeg havde aldrig regnet med at få hende med til sådan noget selv. Det har hjulpet både hende og jeg, og hun har udviklet sig rigtig meget,” afslutter Henrik.