3 dage med Madskoler skaber værdi i 4H-klub

30. oktober 2023

Frivillige på 25+ Madskoler stod mandag i uge 42 klar til at modtage de mere end 400 tilmeldte børn på 3 Dage med Madskoler. Over 3 dage indtog børn og frivillige køkkenet og sammen æltede, bagte og stegte de sig igennem fuldkornspizza, æggesalat, indisk kartoffelgryde og meget mere. 

De frivillige kræfter på sommerens Madskoler og efterårets 3 Dage med Madskoler er en blanding af faste 4H-frivillige fra landets klubber og frivillige, som tilmelder sig Madskolers frivilligdatabase. Derfor er der Madskoler, som er mere forankret i 4H end andre - en af de meget 4H-nære Madskoler var i efterårsferien på Blaabjergskolen, hvor tre frivillige fra 4H klubben Lunde, Outrup-Henne i samarbejde med to nye frivillige, skabte en fantastisk uge for 17 madglade børn. 

Bag madskolen stod Gitte Burgdorf Madsen, der til daglig er formand i 4H klubben Lunde, Outrup-Henne og er medlem af 4Hs Landsledelse. Gitte tog foreningens andre frivillige med på rejsen fra idé til afholdelse, da hun på 4Hs interne platform delte handlinger og trin i forbindelse med oprettelsen af madskolen. 

"Det har været virkelig spændende at arbejde med planlægningen og at skabe sammenhold i instruktørholdet. Og så giver det så meget glæde at  være sammen med børnene," fortæller Gitte.

3 Dage med Madskoler er en kortere udgave af sommerens Madskoler, og det kan man som frivillig mærke. Gitte håber, at mange flere frivillige i 4H vil være med fremover. Særligt fordi mange klubber allerede har erfaringen og evnerne til netop Madskoler:

"Madskoler er sådan set bare en forlængelse af vores madhold. Men der er mere tid til fordybelse med børnene, og dét er spændende," siger Gitte.

 

Unge frivillige på Madskoler

Søstrene Katrine (15) og Mathilde Christensen (18) er begge frivillige i Lunde, Outrup-Henne, Mathilde er med i Landsledelsen og i år deltog de som frivillige på 3 Dage med Madskoler. Deres frivillige arbejde har allerede klædt dem godt på til at stå som frivillig på Madskoler:

"Jeg hørte meget om det sidste år, og så kunne jeg godt tænke mig at prøve det. Jeg har selv været barn på Madskoler, da jeg var yngre, så jeg kender jo til det i forvejen," fortæller Katrine. 

De to unge kvinder er heller ikke i tvivl om, hvad det bedste har været - grunden til, at de gerne er frivillig på 3 Dage med Madskoler næste gang:

"Det bedste har været den gode og positive energi. Alle har været gode til at snakke sammen og lytte til hinanden," siger Katrine, og Mathilde tilføjer: 

"Det bedste har været at lære børnene at kende, lære dem at lave mad og bare hygge sig og grine sammen," siger Mathilde. 

 

3 Dage med Madskoler er arrangeret i et ikke-profitskabende samarbejde med Landbrug og Fødevarer og Rema 1000.