Tæt på at lukke: Forældreopbakning reddede 4H-klub

For mindre end et år siden stod Hellevad 4H over for at skulle lukke og slukke, da klubben manglede nok mennesker til en bestyrelse. Men med en stærk opbakning fra børnenes forældre lykkedes det at fortsætte klubbens aktiviteter.

Hvad gør man, når der pludselig mangler nok bestyrelsesmedlemmer til at styre sin klub? Det spørgsmål stod Hellevad 4H over for, da de for et lille år siden var tæt på at lukke. Man manglede forældre med tid og overskud nok til at håndtere de mange opgaver, som følger med at drive en 4H-klub. 

”Vi havde en masse børn, som var tilmeldt 4H i Hellevad, men vi var til gengæld ikke nok forældre, som havde mulighed for at sidde i bestyrelsen, og det var et kæmpe problem, fortæller Jane Machmüller, der i dag er formand i 4H-klubben.

For lidt folk til bestyrelsen

På det tidspunkt sad de otte personer i bestyrelsen i Hellevad 4H, men i dag sidder de kun fire. Grunden til, at det har kunne lade sig gøre for klubben at fortsætte, har været den kæmpe opbakning, som klubben har modtager fra børnenes forældre, forklarer formanden. 

”Vi har haft en stor opbakning fra forældrene, som kommer med og giver en hjælpende hånd. Det har aflastet bestyrelsen, så vi har kunne fokusere mere på at drive klubben,” siger hun.

Jane Machmüller fortæller, at blot nogle ekstra hjælpende hænder fra en eller to forældre, hver gang klubben afholder sine ugentlige aktiviteter, har været med til at aflaste bestyrelsen, så det har været muligt for klubben at fortsætte.

Kan sagtens lade sig gøre

Hun råder andre klubber, som måske står i en lignende situation om, at det sagtens kan lade sig gøre, at fortsætte, selvom klubben ikke har en særlig stor bestyrelse. Hvis blot forældrene engagerer sig i klubben, kan det betyde alverden – og være med til, at børnene stadig kan få glæde af alt det, som 4H tilbyder.

”Det er ikke så svært, så længe man støtter op om det sammen. Bare det, at når man som forældre kommer og henter sit barn, har tid til at stille en trillebør eller lignende på plads, er en kæmpe hjælp,” siger Jane Machmüller.