Marsvin, kaniner og smaragdbiller til dyrskue hos Toftegårdens 4H

Årets dyrskue hos Toftegårdens 4H bød på masser af aktiviteter for børn og voksne - og selvfølgelig en stor, hvor børnene kunne vise deres dyr frem.

Mere end 400 børn og voksne kom et smut forbi, da Toftegården 4H i weekenden afholdt dyrskue i samarbejde med Ejby-Glostrup 4H og Viby 4H.

Her havde de fremmødte masser af mulighed for at møde søde kaniner, hunde, marsvin - og endda smaragdbiller - som de kunne få lov til at fodre og holde.

Også 35 børn stillede op til dyrskue - Af udstillere var der én udstiller med smaragdbiller, to med hunde, to med marsvin og 22 med kaniner.

Alle deltagere fik en flot medalje, og der var desuden ekstra præmier i form af tilbehør til dyrene, til dem der klarede sig ekstra godt.

Smaragdbiller førte til sejr 

En af dem, som udstillede sit dyr til dyrskuet, var 5-årige Anton Loui Nielsen. Han havde medbragt smaragdbiller, som han stolt viste frem og fortalte om til tilskuerne. Det resulterede selvfølgelig i en flot præmie.

”Det er helt igennem fantastisk at være med til sådan et dyrskue, hvor både børn og voksne er samlet, og det hele afvikles i børnenes eget tempo,” siger Antons mor, Mette Fabritius.

Hun fortæller, at dyrskuer som disse er med til, at hun kan give sin egen kærlighed til dyr videre til sine børn.

”Jeg synes, det er vigtigt, at vi lærer børnene mere om dyrene. At de ikke blot er legetøj, men at de er levende væsner og også sagtens kan gå i stykker, hvis man ikke passer på dem.”

For nylig afholdt Toftegården sit 25-års jubilæum, og med til dyrskuet var desuden 4H’s formand Henrik Dalum, der roste det flotte arrangement i en tale til tilskuerne.