Aktivitetsgårdens 4H

Velkommen til Aktivitetsgårdens 4H!

Aktivitetsgårdens 4H er for alle børn og unge, som elsker natur, dyr og mad. Her kan man melde sig til utallige aktiviteter på hold og vores egen gård. Alt sammen for børn fra børnehaveklassen og opefter. Vi har eksempelvis en legestue, hvor de yngste kan mødes og hygge hver tirsdag og dyrepasningshold, hvor børnene kan lære ansvar og tage et kæledyrskørekort. SE VORES VELKOMSTBREV HER

 

Åbent hus d. 17. marts kl. 10-14
Oplev 4H for en dag og se, om det er noget for jer, når Aktivitetsgården holder åbent hus. Vi fejrer også både Aktivitetsgårdens 30-års jubilæum og 4H Danmarks 100-års jubilæum. Læs mere her.

SE PROGRAM FOR 2024 i AKTIVITETSGÅRDENS 4H 

  • Legestue: Legestuen er for de forældre, som passer sine egne eller andres børn, og synes der mangler selskab. Her hygger vi sammen og fodre og kæler med dyr på vores gård - blandt andet kaniner, får, lam høns og ænder. Vi leger og synger og har en hyggelig formiddag sammen.
  • Dyrehold: Vores dyrehold er for børn, der er nysgerrige på at holde dyr, følge dem i deres liv. Her har børnene mulighed for at tilegne sig et kæledyrskørekort. Hvert barn får sin egen række i vores køkkenhave, hvor man kan dyrke grønt til sin kanin. Og om vinteren bliver vi indenfor og laver hyggelige arrangementer. Du kan også være med til at passe dyrene på vores 4H gård. Se mere her.  
  • Madlavning: Nyder du at lave mad? Så kan du være med, når vi over seks tirsdage mødes og laver spændende retter. Der er også tid til at leg, at se hønsene og måske toppe de lækre retter med urter fra haven. Se mere her. 

SE PROGRAM FOR 2024 i AKTIVITETSGÅRDENS 4H

Hvad skal du huske til 4H hold? Her kan du finde nyttig information, når du skal til en aktivitet hos os. Hvis du er interesseret i, hvem der sidder i vores bestyrelse, eller vil i kontakt med en fra bestyrelsen eller vores ungeudvalg, så kan du finde dem her: Bestyrelse og Ungeudvalg.

Vil du være frivillig? Vi vil altid gerne have flere frivillige til at hjælpe med vores hold som instruktør eller til enkeltaktiviteter med børnene. Det er helt uundværligt for at kunne udbyde vores hold til børn og unge. Måske er det lige dig, vi står og mangler?

 

Nyheder fra Aktivitetsgårdens 4H:

Børn og voksne byggede insekthoteller

40 år i 4H: Hvorfor skulle jeg dog stoppe?

Fire seje 4H-piger får flot legat

 

Kan du gætte hvem jeg er?

Se billederne fra vores 4H legestuens fastelavnsfest. I legestuen er det første vi gør at fodre alle gårdens dyr inden vi går videre med sang og leg. Til fastelavnsfesten skulle vi selvfølgelig også fodre dyrene først efterfulgt af tøndeslagning og sang inden vi sluttede af ved at spise sammen. 

 

KokAmok med Aktivitetsgården

I år afholdte vi det her to dages madevent, som bliver kaldt Kok Amok, de to forrige år har vi dog kaldt det Sommermad- og bagning. 

Da børnene kom mandag, var de spændte, men også meget påpasselige og stille hvilket da heldigvis hurtigt ændrede sig. Den første opgave de blev sat til var at lave æggetoast, et hold gjorde brødene klar, med alt hvad det krævede, mens det andet hold tilberedte spinatfyldet, der skulle under ægget. I løbet af mandagen fik børnene også tid ude ved dyrene, hvor de skulle hjælpe med den daglige fodring, men vigtigst var at kæle med kaninerne. Madholdet om mandagen serverede flæskesteg med kartofler, rysteribs, agurkesalat og brun sovs, og efter middagen serverede de jordbærgrød, og til eftermiddagskaffen kl. 15 da forældrene kom, fik vi rabarberkage med marengs af bageholdet.

Onsdag var den første ting på dagsordenen for det nye bagehold at lave boller med krydderurter, som vi fik til formiddag. Ved middagsbordet blev der serveret pastasalat med kylling, og til dessert fik vi is i portionsanretninger med guf på toppen, onsdag eftermiddag blev der lavet kærnemælkshorn og hvert barn fik 2 boller med hjem. Hen over dagen blev der ud over dyrene også tid til sanselege, hvor de skulle dufte, høre, smage, føle og se på forskellige fødevarer og krydderier fra hverdagen, de prøvede bla. hvordan et råt æg føles.

Med kun 6 deltager var det her en lille stor succes, vi havde ikke så mange deltagere som vi havde håbet, men de var ivrige efter at prøve at lave mad og næsten alle efter at smage det. Børnene skulle lave alt maden, og det gjorde de, en forældre skrev at børnene var mega stolte af det mad de havde lavet, og vi håber at kunne give endnu flere af de gode oplevelser.