Aktivitetsgårdens 4H

Velkommen til Aktivitetsgårdens 4H!

Aktivitetsgårdens 4H er for alle børn og unge, som elsker natur, dyr og mad. Her kan man melde sig til utallige aktiviteter på hold og vores egen gård. Alt sammen for børn fra børnehaveklassen og opefter. Vi har eksempelvis en legestue, hvor de yngste kan mødes og hygge hver tirsdag, dyrepasningshold, hvor børnene kan lære ansvar og tage et kæledyrskørekort, og WarHammer-hold, hvor de kan spille og dyrke det fantasifulde univers. SE VORES VELKOMSTBREV HER

SE PROGRAM FOR 2023 i AKTIVITETSGÅRDENS 4H 

  • Legestue: Legestuen er for de forældre, som passer sine egne eller andres børn, og synes der mangler selskab. Her hygger vi sammen og fodre og kæler med dyr på vores gård - blandt andet kaniner, får, lam høns og ænder. Vi leger og synger og har en hyggelig formiddag sammen.
  • Dyrehold: Vores dyrehold er for børn, der er nysgerrige på at holde dyr, følge dem i deres liv. Her har børnene mulighed for at tilegne sig et kæledyrskørekort. Hvert barn får sin egen række i vores køkkenhave, hvor man kan dyrke grønt til sin kanin. Og om vinteren bliver vi indenfor og laver hyggelige arrangementer. Du kan også være med til at passe dyrene på vores 4H gård. Se mere her.  
  • Madlavning: Nyder du at lave mad? Så kan du være med, når vi over seks tirsdage mødes og laver spændende retter. Der er også tid til at leg, at se hønsene og måske toppe de lækre retter med urter fra haven. Se mere her. 
  • WarHammer: Er du en garvet WarHammer-spiller eller elsker du bare at male og bygge de fantasifulde figurer? Så vær med, når vi afholder vores WarHammer-hold. Her kan du male og kæmpe mod andre spillere. Holdet er for alle - både nybegyndere og lærde.

SE PROGRAM FOR 2023 i AKTIVITETSGÅRDENS 4H

 

KokAmok med Aktivitetsgården

I år afholdte vi det her to dages madevent, som bliver kaldt Kok Amok, de to forrige år har vi dog kaldt det Sommermad- og bagning. 

Da børnene kom mandag, var de spændte, men også meget påpasselige og stille hvilket da heldigvis hurtigt ændrede sig. Den første opgave de blev sat til var at lave æggetoast, et hold gjorde brødene klar, med alt hvad det krævede, mens det andet hold tilberedte spinatfyldet, der skulle under ægget. I løbet af mandagen fik børnene også tid ude ved dyrene, hvor de skulle hjælpe med den daglige fodring, men vigtigst var at kæle med kaninerne. Madholdet om mandagen serverede flæskesteg med kartofler, rysteribs, agurkesalat og brun sovs, og efter middagen serverede de jordbærgrød, og til eftermiddagskaffen kl. 15 da forældrene kom, fik vi rabarberkage med marengs af bageholdet.

Onsdag var den første ting på dagsordenen for det nye bagehold at lave boller med krydderurter, som vi fik til formiddag. Ved middagsbordet blev der serveret pastasalat med kylling, og til dessert fik vi is i portionsanretninger med guf på toppen, onsdag eftermiddag blev der lavet kærnemælkshorn og hvert barn fik 2 boller med hjem. Hen over dagen blev der ud over dyrene også tid til sanselege, hvor de skulle dufte, høre, smage, føle og se på forskellige fødevarer og krydderier fra hverdagen, de prøvede bla. hvordan et råt æg føles.

Med kun 6 deltager var det her en lille stor succes, vi havde ikke så mange deltagere som vi havde håbet, men de var ivrige efter at prøve at lave mad og næsten alle efter at smage det. Børnene skulle lave alt maden, og det gjorde de, en forældre skrev at børnene var mega stolte af det mad de havde lavet, og vi håber at kunne give endnu flere af de gode oplevelser.

Hvad skal du huske til 4H hold? Her kan du finde nyttig information, når du skal til en aktivitet hos os. Hvis du er interesseret i, hvem der sidder i vores bestyrelse, eller vil i kontakt med en fra bestyrelsen eller vores ungeudvalg, så kan du finde dem her: Bestyrelse og Ungeudvalg.

Vil du være frivillig? Vi vil altid gerne have flere frivillige til at hjælpe med vores hold som instruktør eller til enkeltaktiviteter med børnene. Det er helt uundværligt for at kunne udbyde vores hold til børn og unge. Måske er det lige dig, vi står og mangler?