40 år i 4H: Hvorfor skulle jeg dog stoppe?

17. maj 2018

Anne Marie Jørgensen har været frivillig i 4H i 40 år, og hun har tænkt sig at blive ved længe endnu. Hendes jubilæum blev fejret til åbent hus på Aktivitetetsgården på Fyn.

40 år med livsglæde

I 1978 blev Anne Marie Jørgensen frivillig på 4Hs madlavningshold på Stenstrup Skole. Siden da er det blevet til 40 år som frivillig i 4Hs tjeneste.

Nu er hun drivkraften bag Aktivitetsgårdens 4H på det sydlige Fyn, der hver dag åbner dørene for alle fra lokalområdet.

Anne Marie Jørgensens 40 års jubilæum blev fejret i forbindelse med Aktivitetsgården 4Hs åbent hus-arrangement den 21. april.

5 skarpe til Anne Marie

Hvad har det givet dig at være frivillig i 4H?

"Det har givet mig det, at jeg har set, hvordan børn og unge har udviklet sig. Børn og unge mennesker har haft gode oplevelser i 4H, og det har betydet meget for mig. Det har givet mig livskvalitet. Og det har været så sjovt at følge alle de mennesker, jeg har lært at kende."

Hvorfor er du blevet ved så mange år?

"Det giver nogle gode oplevelser. Ikke kun med børnene men også sammen med de andre frivillige. Vi har et rigtig godt samarbejde blandt de frivillige 4Here hos os. Vi er alle forskellige, men vi har det bare rigtig godt sammen. Og hvorfor skulle jeg dog stoppe med noget, jeg synes er sjovt?"

Hvad er der sket i 4H i den tid, du har været med?

"Til at starte med var jeg 'bare' instruktør fem gange på en sommer og så med et dyrskue og en 4H-dag. Nu er det nærmest en fuldtidsstilling, det er selvfølgelig noget, jeg selv har valgt. For 24 siden etablerede vi Aktivitetsgården, og det var ikke sket uden opbakning for hele min familie.

4H er et rigtig godt sted, fordi der er meget frihed, og vi selv kan bestemme."

Har der slet ikke været sure tider som 4H-frivillig?

"Nææ. Jeg kan ikke komme i tanke om noget. Hvis der er noget, jeg er sur over, så siger jeg det. Og så finder vi ud af det."

Hvad vil du sige til andre, der overvejer at blive frivillige i 4H?

"Hvis de har lyst, så er det bare med at komme i gang. Jo flere der er til at løfte, jo lettere bliver opgaven. Og jeg kan garantere, at man ikke vil fortryde det."

Vil du også frivillig?

Anne Maries historie er selvfølgelig unik, og det er de færreste, der er frivillige samme sted i 40 år. Men Anne Maries historie er et bevis på, at 4H er et sted, hvor frivillige får ansvar, frihed og anerkendelse. 

Har du også lyst til at gøre noget godt for børn og unge - og for dig selv - så tag konkakt til din lokale 4H-klub og hør om mulighederne.

Find en klub tæt på dig.