Landsmøde nyt

10. februar 2017

Velkommen til Landsmøde i 4H 
- Vi sætter sammen kursen mod fremtiden og du skal med 
 

Vi glæder os til at se en masse glade og aktive 4H-medlemmer til Landsmøde på Dalum Landbrugsskole d. 25. marts. fra klokken 9.00 – 16.00.

Der er en masse spændende punkter på dagsordenen, og en af de ting, som altid er spændende til Landsmøderne er valg til landsledelsen. I år skal der vælges medlemmer til tre pladser i ledelsen.

Formand for 4H Henrik Dalum håber, at mange vil stille op til ledelsesvalget, og der er ikke så mange krav, udover at man skal være medlem af 4H.

”Hvis man vil med i ledelsen af 4H, så skal man virkelig brænde for 4H. Det er vigtigt, at man kan kigge fremad og komme med bud på, hvordan 4H skal se ud i fremtiden, da vi de næste to år skal arbejde med en ny strategi for 4H. Du skal have lyst til at sige din mening og kunne lide at debattere. Man skal forvente at bruge mellem 10-14 hele dage om året på ledelsesarbejdet, og det kan foregå overalt i landet, så det skal man være klar på, inden man stiller op til valg,” fortæller Henrik Dalum.

I år er tre medlemmer på valg. Det drejer sig om, Hans Kristian Madsen (Egtved 4H), Rene Mejer Lauritsen (Vendsyssel 4H) og Maiken Hansen (Ejby/Glostrup 4H). De ønsker alle tre at stille op igen.

Ny kurs

I 4H har vi siden oktober 2016, hvor den nye leder af Fælleskontoret Hans Jørgen Hvitved tiltrådte, arbejdet på en ny strategi for 4H frem mod år 2020.

På Landsmødet vil landsledelsen orientere om forløbet og den videre proces, og invitere alle deltagere på Landsmødet til at diskutere den kommende Mission og Vision for 4H.

”Vi kommer til at sætte nogle ambitiøse mål, som bl.a. handler om, at vi skal løfte vores medlemstal betragteligt. Vi mener selv, at det er sandsynligt, hvis vi arbejder sammen om det på tværs af 4H, da vi tilbyder aktiviteter som fuldstændig rammer ind i tidsånden, og med baggrund i nogle gode sunde værdier, som rigtig mange moderne børnefamilier deler med os,” påpeger Henrik Dalum, og uddyber sit synspunkt med, at leg og læring omkring fødevarer, madlavning, dyrkning af haver og dyr er højt på dagsordenen hos mange børnefamilier.

”Forældre vil gerne give deres børn sunde madvaner, og lære dem hvor maden kommer fra, og hvordan den kan tilberedes. Det er præcis det, som mange af vores aktiviteter tager udgangspunkt i,” pointerer Henrik Dalum. 

Den store sal er booket

Vi har i år inviteret alle landboforenings- og familielandbrugsformænd fra hele landet med til årets Landsmøde. For det første vil vi gerne klæde formændene godt på i forhold til at styrke deres viden og indsigt i, hvad vi laver i 4H, så de kan gå hjem og fortælle om 4Hs arbejde. For det andet vil vi signalere, at vi er åbne for samarbejde, og heldigvis har vi i dag rigtig gode samarbejder med landboforeningerne, men hos 4H er vi interesseret i at få et endnu tættere samarbejde.

Økonomien er på rette vej

På Landsmødet vil ledelsen fremlægge årsregnskabet for 2016, og det bliver heldigvis en positiv oplevelse. Årsresultatet for 2016 lander på den rigtige side af en kvart million kr. i overskud. Sammenlignet med resultatet fra 2014, der endte med et underskud på 600.000 kr.

”I de tre år jeg har siddet som formand, har vi brugt rigtig mange kræfter på at få 4Hs økonomi på ret køl igen. Det er heldigvis lykkedes, og det betyder samtidig, at vi nu kan begynde at sætte fokus på endnu flere nye tiltag for medlemmerne og de mange frivillige,” påpeger Henrik Dalum.

Han er ikke selv på valg i år, men har allerede meldt ud, at han genopstiller som formand til næste års Landsmøde i 2018.

Ud i verden med 4H

Frederik Kaae Kirk er med i landsledelsen i 4H, og er en af de unge 4H’ere, som i 2016 har benyttet sig af nogle af de mange tilbud der findes i forhold til at rejse ud i verden med 4H. På Landsmødet vil Frederik Kaae Kirk bl.a. fortælle om de vilde oplevelser, han har haft på sine ture med 4H ud i verden i det seneste år.

Fakta om Landsmødet:

4H Landsmøde

Sted: Dalum Landbrugsskole

Dato: 25. marts 2017. kl. 9.00-16.00.

Se invitation her: https://www.4h.dk/media/1363/weblandsmoede-indbydelse-2017.pdf

Tilmelding senest 12. marts via 4h.dk. Klik her for tilmelding: https://selvbetjening.winkas.net/default.asp?wkid=9730

  

Annoncer