Kaniner og børn i hopla til temadag om kaninhop

30. august 2020

Tobenede og firbenede venner prøvede kræfter med kaninhop, da 4H Slagelse afholdt temadag om den sjove sportsgren.

Lige fremme står et farverigt spring af træ. Et dyr har kurs mod det, sætter af med sine stærke bagben og svæver over forhindringen.
Det kunne meget vel lyde som ridebanespringning, men det er ikke heste, som er på banen. Der er derimod kaniner, og sporten hedder kaninhop.

Kaninhop er allerede en tilbagevendende aktivitet hos flere 4H klubber, og hos 4H Slagelse og 4H Næstved ville børnene gerne blive klogere på den utraditionelle sportsgren. De to klubber har ikke i forvejen hold med kaninhop, så medlemmerne blev introduceret til det gennem en temadag den 23. august arrangeret af 4H Slagelse. Her kom Holbæk Kaninavlerforening ud for at lære børnene og deres kaniner at springe.

”Børnene var rigtig glade, og lærte både hvordan man stiller en bane op, og hvordan man træner sin kanin til at kunne lave kaninhop,” fortæller formand for 4H Slagelse, Sara Bøttcher, der selv avler kaniner.

Selvom kaninhop kan ligne sjov og ballade arrangeres der også stævner, hvor der kan konkurreres i forskellige klasser. Ved 4H Slagelses temadag var målet dog ikke, at børnene skulle til et stævne, forklarer Sara Bøttcher:
”4H er et godt sted for aktiviteter, hvor der ikke behøver at være et konkurrenceelement. Så vi ville bare give børnene blod på tanden til at træne med deres kaniner.”

Holbæk Kaninavlerforening fremviste nogle af deres dygtige hopkaniner, som børnene også fik mulighed for at springe med, inden de skulle i gang med at træne deres egne kaniner. Det kræver nemlig træning, før en kanin er klar til at hoppe gennem en bane.

”Nogle af kaninerne skulle først lære at gå i snor, mens nogle andre kunne starte med at hoppe over en pind på jorden. Da dagen var færdig, kunne børnene gå hjem og arbejde videre med det,” siger Sara Bøttcher.

4H Slagelse sørgede for, at børnene fik de bedste forudsætninger for at træne videre derhjemme. Inden introduktionen til kaninhop gik i gang, startede dagen med, at børnene malede deres egne kaninspring. Da dagen var omme, kunne hvert barn tage to nymalede spring med hjem.

I fremtiden håber 4H Slagelse på, at kaninhop kan blive en fast del af hverdagen i klubben, og målet er at have et kaninhop-hold til næste år.