Tårnhøje forventninger til Nordisk Lejr 2019

16. juli 2019

Forventningerne er høje, når Nordisk Lejr 2019 senere på ugen slår dørene op til et brag af en fest for unge fra hele Norden. Vi har talt med 4H Danmarks formand om, hvad der gør årets lejr så speciel.

Nordisk Lejr 2019 nærmer sig med hastige skridt, og fra lørdag d. 20. juli og en uge frem indtages Bornholm af mere end 1.200 unge fra Danmark, Norge, Sverige og Finland til en kæmpe fejring af 4H og fællesskabet på tværs af landegrænser.

”Forventningerne til årets Nordisk Lejr er tårnhøje. Vi er stensikre på, at det bliver en uforglemmelig oplevelse netop i år, fordi vi afholder det her på Bornholm, hvor deltagerne skal opleve alt det, øen har at byde på,” siger Henrik Dalum, formand for 4H Danmark.

”Det er første gang, vi afholder arrangementet på Bornholm, men alle bakker op om det. Vi kommer til at se både idræts- og pensionistforeninger og andre frivillige, som kommer forbi,” tilføjer han.

Mere samhørighed mellem lande

Årets tema er ”Community Across Borders”, hvorfor deltagerne hele ugen vil samles om at gøre verden til et bedre og mere sikkert sted for alle. Det skal ske igennem et hav af aktiviteter, musik, underholdning og konkurrencer landende imellem.

”Vi håber at få skabt mere samhørighed mellem de nordiske lande. Det er vigtigt i disse tider, for der er mange ting vi skal stå sammen om, også når det kommer til klima og miljø, som er et stort samtaleemne blandt de unge lige for tiden,” siger Henrik Dalum.

”Målet er, at de unge får en uforglemmelig uge, hvor vi får snakket sammen på tværs af kulturer og sprog. At vi får hyldet 4H-ånden på bedste vis, og får vist hvor stor og vigtig en organisation 4H er.” 

Fakta:

Nordisk Lejr bliver afholdt hvert andet år og på skift mellem de nordiske lande. Deltagerne er 4H-medlemmer i alderen 14 til 25 år, som på lejren får mulighed for at tage del i aktiviterne, der alle indgår i årets tema og 4Hs koncept.

Arrangementet afholdes i byen Østermarie på Bornholm, hvor indbyggertallet vokser til de tredobbelte, når de mange deltagere under sommerlejren slår teltpløkkerne i jorden.

Annoncer