Sjællandsk 4H-klub får 25.000 kroner

30. september 2019

Viby 4H blev fredag hædret, da Foreningen Roskilde Festival donerede penge til en række almennytte og kulturelle projekter for børn og unge. Til arrangementet fik klubben overrakt hele 25.000 kroner. Penge, som falder på et tørt sted, fortæller klubbens formand.

Hvert år uddeler Roskilde Festival en stor del af overskuddet til velgørende og almennyttige foreninger og klubber. I år var Viby 4H en af de heldige klubber, som modtog penge i forbindelse med den årlige prisuddeling, som fandt sted i fredags.

Hele 25.000 kr. fik Viby 4H overrakt til arrangementet, hvor formanden for klubben var til stede. Hun fortæller, at pengene falder på et tørt sted. For klubben har netop mistet sit ’klubhus’, og donationen skal derfor bruges på at finde et nyt sted at være.

”Vi er boblende af glæde over at være blevet set, og at vores arbejde har båret frugt. Uanset om det var et beløb på 2.500 kr. eller 25.000 kr., er det bare et kæmpe skulderklap til vores klub,” siger Hanne Høy, der er formand for Viby 4H. 

Overrasket over indstillingen

At Viby 4H fik 25.000 kroner af Roskilde Festival kom som en overraskelse for formandskabet, der slet ikke havde søgt om pengene og sågar ikke havde hørt, at de ville blive delt ud. Men en mail fra Roskilde Festivalen gjorde en helt almindelig eftermiddag til noget særligt.

 

Foto: INSP! Media

 

”Jeg troede i første omgang, at det var ti foreninger, som skulle dele 25.000 kr., og jeg tænkte da stadig det var fantastisk. Men jeg kunne slet ikke få armene ned, da jeg læste nærmere og fandt ud af, at det var hele 25.000 kr.,” siger Hanne Høy.

Formanden mindes ikke, at klubben i de ti år, hun har været med, har modtaget så stort et penge beløb. Hun fortæller, at klubben skam søger penge til forskellige projekter, men slet ikke så store beløb, og det er fantastisk at klubben får penge nu, på det tidspunkt, den har mest brug for det.

”Nu går arbejdet i gang med at finde et nyt sted at være, og der bliver pengene helt klart et hjælpemiddel. Vores tidligere sted bliver en byggeplads, og når vi skal finde nye lokaler, kommer økonomien helt sikkert til at spille en rolle,” siger hun. 

Ikke den eneste 4H-klub, der modtager penge

Viby 4H var dog ikke den eneste klub, som i weekenden modtog en større donation. Også Stevns 4H var heldige at få 10.000 kroner overrakt – her af energiselskabet SEAS-NVE. Pengene skal her bruges på udstyr til klubbens bål-hus og udendørs madlavning.

Stevns 4H var en af de 10 udvalgte blandt 570 foreninger og initiativer, der havde ansøgt om en del af de 100.000 kr., som SEAS-NVE hvert år uddeler. Her er der både tale om sportsforeninger, bæredygtige initiativer og fællesskabsskabende aktiviteter for både store og små.