Online aktiviteter hitter i krisetid

07. maj 2020

Hos Egebjerg 4H er de sammen hver for sig. Klubben har nemlig stor succes med at lave online aktiviteter for deres medlemmer under corona-krisen.

Madlavning, syning og guitarspil er blot nogle af de aktiviteter, som medlemmerne af Egebjerg 4H ved Ballerup laver sammen. For tiden foregår det dog lidt anderledes end normalt. Grundet corona-krisen er det svært for klubben at mødes fysisk, så derfor foregår deres aktiviteter online via appen Meet.

”Det online fungerer rigtig godt, og på den måde har vi stadig en god føling med, hvordan børnene har det,” fortæller Charlotte Spire, bestyrelsesmedlem i Egebjerg 4H.

Online madlavningsdage er et af de store hit blandt børnene. Her logger de på Meet og får instrukser, mens de samtidig laver mad eller bager. Det er bestyrelsen, som sætter aktiviteten i gang, men det er børnene, som styrer slagets gang i løbet af madlavningen:

”Vi opfodrer de unge til, at det er dem, som holder oplægget om at bage eller lave mad. Det har de været skidegode til og taget det meget seriøst,” siger Charlotte Spire.

Takket være en anden online aktivitet har medlemmerne også udsigt til en hyggelig kanotur, når corona-krisen letter. Det gør de ved selv at sy net, som de skal sælge, når COVID-19 slipper grebet i Danmark. 

Medlemmerne kan hente en pose stof hos Charlotte Spire, og så kan de på en video se, hvordan nettet skal syes. Hvis det kniber med at finde ud af, hvordan man tråder en symaskine, sidder der to voksne klar på Meet til at hjælpe dem. 4H-klubben har også lavet en aftale med en lokal ungdomsklub, hvor de medlemmer, som ikke selv har en symaskine, kan hente en.

Klubben er også bevidst om at give støtte til de lokale forretninger. Det gør de igennem deres online bankospil, hvor 4H-medlemmerne kan vinde gavekort, som klubben har købt hos de lokale butikker.

 

Online aktiviteter fortsætter efter COVID-19

Det er næsten kun fantasien, som sætter grænser for, hvad klubben kan lave online, og børnene mangler ikke gode ideer:

”De kommer jo med så mange ideer til, hvad vi kan lave, at vi slet ikke nå det hele,” siger Charlotte Spire med et smil.

Det er ikke kun klubbens børn, som får meget ud af de online aktiviteter. Det har vist sig også at være en god oplevelse for de ældre i klubben.

”Nogle af de pensionister, som hjælper til i klubben, er normalt slet ikke vant til at være online. Men nu har de lært det og fundet ud af, at det faktisk er meget smart,” siger Charlotte Spire.

Ligesom børnene er de ældre også glade for at kunne mødes hver for sig.

”En af dem sagde en dag til mig: ’Jeg ser jo slet ikke nogen, så det er simpelhent bare så hyggeligt at mødes på Meet’. Så vi giver også dem noget ved de online aktiviteter,” siger Charlotte Spire.

Selvom aktiviteterne under COVID-19 ikke har været uden udfordringer, har de i høj grad været en øjenåbner for, hvad man kan lave af alternative klubaktiviteter. Faktisk er erfaringerne så gode, at klubben vil fortsætte med nogle af dem efter corona-krisen.

”Der er rigtig mange, som får noget ud af de her online aktiviteter, så vi vil især gerne fortsætte med vores online madlavning,” siger Charlotte Spire.