Nyt fællesskab for unge

12. februar 2020

Dit Fællesskab vil skabe en helt ny type fællesskab i 4H, hvor unge laver aktiviteter for sig selv og hinanden - som en satellitforening til en etableret 4H-klub.

Dit Fællesskab er en forening for unge i alderen 15-30 år og henvender sig til unge studerende samt unge fra udlandet i Danmark. Dit Fællesskab er oprettet som en satellitforening til 4H Østjylland, og de unge kan derfor koncentrere sig mere om aktiviteterne.  

”Dit Fællesskab er en fed måde at mødes med andre unge på og få nye fællesskaber og venskaber på, samt det at kunne erfaringsudveksle og netværke med hinanden,” siger 4H-konsulent på projektet Louise Voldum.

Formålet med Dit Fællesskab er helt konkret, at de unge mødes og laver forskellige aktiviteter inden for natur, mad samt kreative tiltag. Hvis pilotprojektet bliver en succes, vil det forsøgt udbredt til andre af Danmarks store byer.

Foreningen består af en bestyrelse, et aktivitetsudvalg samt menige medlemmer. Aktivitetsudvalget beslutter, hvilke aktiviteter som medlemmerne kan tilbydes i løbet af året og står desuden for Facebook samt praktiske ting.

”Det er aktivitetsudvalget, der holder kontakten med bestyrelsen. Menige medlemmer kan dog også sagtens komme med forslag og være med til at planlægge aktiviteter, hvis de har lyst. Men det er aktivitetsudvalget, der er tovholder for projekterne. Dermed bliver det de unge, der finder på og afholder aktiviteterne for hinanden,” forklarer Louise Voldum.

Medlemskab med muligheder

I et medlemskab af Dit Fællesskab, bliver man samtidig også medlem af 4H. Derfor er det et nyt slags medlemskab under 4H, hvor de unge kun betaler pr. kvartal.

”Mange af de unge er studerende, og derfor forsøger foreningen at gøre det lettere for dem, ved at dele betalingen op pr. kvartal – hvilket vil sige 50 kr. pr. betaling," siger Louise Voldum.

Medlemmerne fra Dit Fællesskab indgår desuden i samarbejde med bestyrelsen i 4H Østjylland.

”De unge får med deres medlemskab af Dit Fællesskab et sted, hvor unge mødes og laver nogle fede aktiviteter sammen. Og så er det også en kanon mulighed for unge, fordi de i kraft af deres medlemskab af 4H oveni også får mulighed af at være en del af de aktiviteter som for eksempel Ung i 4H giver,” forklarer Louise Voldum.

Der favnes bredt i Dit Fællesskab, og derfor tages der imod medlemmer fra andre lande, fordi det er vigtigt for foreningen, at der skal være plads til alle. Der findes i projektets spæde opstartet derfor også allerede nu medlemmer fra Danmark, Portugal, Italien og Japan.

Billede fra møde i Dit Fællesskab.