Ny 4H-gård åbner med dyr, have og værksted

18. september 2020

4Hs viden og værdier kan nu nå ud til endnu flere børn. I den lille by Vinkel øst for Skive er der nemlig åbnet en 4H-gård, som tilbyder børnene aktiviteter med dyr, en 4H-have og såmænd også et værksted.

Glæden er stor hos formanden for Skive 4H Randi Knudsen. Klubben har nemlig fået tilknyttet en gård, som 4H-medlemmerne fremover kan få stor glæde af.

”Det var en unik mulighed, der åbnede sig. Vi har i lang tid haft Madskoler, men jeg har ønsket at få dyre-delen, og det har vi i den grad fået nu. Det er et fantastisk sted,” siger Randi Knudsen.

4H-gården i Vinkel åbnede officielt onsdag, og 13 glade børn deltog.

”Det var bare en dejlig dag. Folk blev budt velkommen, vi fik plantet et par træer i haven, børnene hyggede sig med dyrene og vi fik brændt nogle navneskilte. Og det er jo simpelthen så dejligt, når børnene slutter med at sige ’vi ses igen på onsdag’,” fortæller Randi Knudsen.

Ægtepar har åbnet gården

Det er ægteparret Henrik og Pernille, der lægger gård til 4H-klubbens aktiviteter. Vejen fra jord til bord og læren om pasning af dyrene er hovedingredienserne på gården. Oveni er smidt en stor portion hjertevarme.

”Henrik og Pernille er varme mennesker, der brænder for det. Vi vil gøre tingene i fællesskab, men til at starte med har vi lidt delt det op, så Pernille har dyrene, Henrik tager børnene med i værkstedet, og jeg har fokus på 4H Fælleshaven,” fortæller klubformand Randi Knudsen.

På gården er der blandt andet marsvin, kaniner, grise, høns, heste og katte. Og naboejendommen er en kvæggård, som børnene også får mulighed for at besøge.

”Der kommer virkelig til at være gang i den, og børnene vil både have det sjovt og få en masse viden med hjem,” fortæller Randi Knudsen.

Håber på mange nye medlemmer

I begyndelsen vil der være ét ugentlig 4H-arrangement på gården hver onsdag, og Randi Knudsen håber at se mange glade børn på gården. Og hun har gjort flere ting for at udbrede budskabet.

Historien om haven er blandt andet bragt i Skive Folkeblad, Skive Ugeavis, Landbrug Nord og Fjends Folkeblad, og Skive 4H har også promoveret haven på Facebook samt lavet foldere.

”Gården ligger rigtig godt placeret i vores landkommune, og der er to skoler forholdsvist tæt på. Vi har et godt produkt, og vi har store forventninger om at se en masse børn,” siger Randi Knudsen.

Læs mere om Skive 4H.

Annoncer