Mathilde fandt sin plads i 4H - nu skal hun læse til pædagog

31. marts 2023

20-årige Mathilde Mouritsen meldte sig ind i 4H, da hun var 12 år gammel. Siden da har hun været aktivt medlem, er senere blevet instruktør og skal nu læse til pædagog.

Mathilde Mouritsen var 12 år, da en veninde første gang introducerede hende til 4H. I dag er hun 20 år gammel og instruktør i Vebbestrup 4H.

”Jeg synes, det er et rigtig godt sted for børn, der ikke nødvendigvis vil spille fodbold eller håndbold. Så kan de komme og være kreative, lave mad og bage.”

Frirum i 4H

I Vebbestrup 4H får børnene mulighed for at prøve kræfter med madlavning, bagning, bål, perler og andre kreative aktiviteter. Da Mathilde selv var medlem i Vebbestrup 4H, var det et afslappende frirum, hvor hun kunne lave de ting, hun bedst kunne lide. Den glæde kan hun genkende i de børn, hun er instruktør for nu.

”Hver gang børnene bliver hentet, kommer de over og giver en krammer og siger, det har været hyggeligt. Det er dejligt at gøre børnene glade og give dem nye oplevelser og ideer.”

Foreningen betyder stadig meget for Mathilde:

”4H er en stor del af mig. Man får et godt samarbejde med børn og forældre, så man kan nærmest kalde det en stor familie.”

Uddannelse

Efter sommer starter Mathilde på pædagoguddannelsen. Inspirationen til den beslutning kom blandt andet fra hendes mangeårige arbejde i 4H.

”4H har helt klart hjulpet mig med at finde ud af, at jeg gerne vil være pædagog. Det at se børnene udvikle sig og bruge tid med dem har haft stor betydning, og jeg kan tage gode erfaringer med fra 4H til min uddannelse.”

Fremtiden

Og selvom det kan komme til at blive travlt, når Mathilde starter uddannelse, er hun ikke i tvivl om, at der alligevel skal være plads til madlavning, bagning og perler med børnene:

”Jeg har planer om at forblive frivillig, selvom jeg starter på pædagoguddannelsen efter sommer. Jeg synes, det er afslappende at komme afsted og få en hyggelig eftermiddag. Jeg ser frem til det hver uge.”