Madskoleinstruktører melder sig til igen og igen

I efterårsferien i uge 42 afholder 4H 3 dage med Madskoler. Her øver børn sig i madlavning og madglæde sammen med voksne instruktører.

05. september 2022

I efterårsferien i uge 42 afholder 4H 3 dage med Madskoler. Her øver børn øve sig i at lave mad sammen med voksne instruktører.

En af de instruktører er Henry Martensen, som er med for fjerde gang i efterårsferien. Han har svært ved at vælge, hvad det bedste ved at være instruktør er, men han forsøger.

”Det bedste må være samværet med børnene og deres sjove bemærkninger.”

Elsebeth Jakobsen, der har været instruktør flere gange, fortæller også om børnenes glæde og energi. Hun husker særligt en tur til Lammehave Økologi på Falster.

”Det var en kæmpe oplevelse, både for børn og voksne. Der var høns, geder, grise, ægproduktion, honningproduktion, maling og pakkeri af mel og meget mere. Børnene var så begejstrede,” siger Elsebeth.

Som instruktør på Madskoler er det en lidt anden hverdag, end Henry er vant til det.

”Det er selvfølgelig et andet lydniveau. Men det vænner man sig til. Det er hårdt arbejde, men man er træt på en dejlig måde bagefter. Det er det værd – ellers havde jeg ikke meldt mig gang på gang,” siger Henry.

Samme toner lyder fra Elsebeth. Hun fremhæver taknemmelighed hos både børn og forældre som en vigtig del af motivationen for at være Madskoleinstruktør.

”Forældrene kommer med chokolade og ros efter Madskoler. Så bliver man helt rørt, når de tænker på os på den måde. Samtidig har jeg fået god oplæring, god respons, og der bliver hele tiden fulgt op på os frivillige fra organisationens side. Det er den slags ting, der er med til, at jeg har lyst til det igen og igen,” siger hun.

Hvis arbejdet som frivillig Madskoleinstruktør lyder som noget for dig, kan du melde dig til her. Læs mere om 3 dage med Madskoler her.

 

Madskoler udbydes af 4H i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000