Kæmpefest og stjerneoptræden

19. september 2019

Der var lagt op til en kæmpe fest, da 4H Børnedyrskuet for Varde og omegns 4H d. 14. september kunne fejre sit 60-års jubilæum. Vejret var skyfrit med høj sol, hvilket bragte hundredvis af besøgende ud på gården, og både udstillere, gæster og frivillige støttede op om arrangementet.

Alt i alt var der tilmeldt 89 udstillere, der fremviste kødædende planter, marsvin, kaniner, katte, hunde, heste, kalve, traktorer, computere og mange andre hobbyer. De blev alle bedømt af de tilknyttet dommere og endte med mellem 21 til 24 point, hvor sidstnævnte udløste en ærespræmie og ekstra gave. 

Aktiviteter for unge såvel som gamle

Udover de spændende udstillere, var der også masser af aktiviteter for familiens yngste. Børnene havde blandt andet mulighed for at grave efter karameller i en opstillet korncontainer. På samme tid kunne de mindste lege med alverdens landbrugsmaskiner på det grønne gulvtæppe. Og de helt store maskiner – både nye og gamle – kunne også beses.

Mens børnene holdt sig beskæftiget med de mange aktiviteter, greb forældrene muligheden for at opleve Carsten Knudsen – kendt fra ’De Nattergale – der optrådte med guitar og komik. Det sjove show indeholdt et tvist af ’The Kartoffelwoman’, ’Snitt a Little Bittle’, ’Støvledance’ og flere.

Anden underholdning talte blandt andre Ballonklovnen Ole, der tryllede sjove ballonfigurer frem, og Varde Garden var forbi for at spille på alle tangenter. Til frokost var der desuden helstegt pattegris, der kunne nydes af alle de fremmødte.

Fejring af 60 års historie

Til fejringen af de 60 år var desuden opstillet et stort jubilæumsbord med 4H Børnedyrskues historie, fortællinger fra tidligere udstillere, scrapbog, film fra tidligere børnedyrskue, gamle bøger, diplomer mm. Det vakte alt sammen stor opsigt og mindede mange om deres tid i 4H.

Samtidig havde dyrskuet besøg af 4H Danmarks samlede landsledelse samt Svend Åge Hansen på 91 år. Han har tidligere været sekretær i 4H Børnedyrskuet fra 1960 og 30 år frem og ligeledes været engageret både lokalt og regionalt i 4H og formand for organisationen i 1971-1991.

Børnene fik uddelt deres præmier og point i ringen, og dernæst modtog to trofaste frivillige hjælpere, Jette og Marinus Poulsen, Horne 4H - en ærespræmie for alt deres engagement i 4H. Dertil hørte en stor tak til alle udstillere, gæster, sponsorer og frivillige hjælpere for en fantastisk dag.

Annoncer