Kom tæt på ledelsesarbejdet med landsledelsesmedlem, Gitte

08. februar 2022

Gitte Burgdorf Madsen har siddet i Landledelsen i ca. 1,5 år, og for hende giver det både mulighed for at udvikle sig personligt og for at udvikle det store 4H fællesskab.

Vejen ind i ledelsesarbejdet var ikke planlagt. Faktisk havde Gitte ikke overvejet at stille op tilbage i 2020, men da flere havde prikket til hende, sagde hun til sidst ja til posten; og det har hun ikke fortrudt siden. Da Gitte sagde ja til posten, var der ikke andre nye kandidater, og det synes hun egentlig er lidt ærgerligt. Derfor vil hun gerne være med til at fortælle, hvad ledelsesarbejdet handler om, så andre kan få lyst eller mod til at stille op den 26. marts, hvor 4H holder Landsmøde på Dalum Landbrugsskole.

”For nogle kan det måske virke sådan lidt farligt at komme i ledelsen. Dengang tænkte jeg da også selv, om jeg havde tiden, med små børn og alt lokalbestyrelsesarbejdet, men det kan jeg se i dag, at det kan sagtens lade sig gøre,” siger Gitte.

”Vi har som regel et møde hver måned. Vi holder halvdelen af vores møder online, og den anden halvdel mødes vi fysisk. Det er egentlig en meget fin måde, for så skal man ikke altid køre så langt, men det er også dejligt, når vi så mødes fysisk.  

Ledelsesarbejde om det store fællesskab

For Gitte handler ledelsesarbejdet i høj grad om at være med til at tage de store beslutninger, og at udvikle det store 4H fællesskab.

"Jeg brænder simpelthen for at få fællesskabet endnu mere op og køre, og det kan jeg være med til i Landsledelsen. F.eks. havde jeg efterspurgt en Facebookgruppe for frivillige i flere år, og det første jeg gjorde da jeg kom i ledelsen, var at sætte det i gang, og nu har vi jo faktisk en ret fin gruppe. Så det med, at være med til at skabe mere fællesskab mellem klubberne, og at skabe en kultur, hvor vi ser hinanden som kollegaer frem for konkurrenter, det er noget jeg gerne vil være med til at skabe,” siger Gitte.

”Jeg synes det er så vigtigt, at vi kan dele alle de gode oplevelser, vi har rundt omkring i 4H, og at vi får idéer fra hinanden,” uddyber Gitte.

Det er både fagligt, alvorligt, sjovt og godt

 At sidde med i Landsledelsen byder både på grin, diskussioner og personlig udvikling. Og så giver det læring den ene og den anden vej, når man både er engageret i klubarbejdet og i det landsdækkende arbejde.

”Det giver så meget mening at sidde her i Landsledelsen. Her kan jeg jo tage de store beslutninger og være med til at udvikle på tingene,” fortæller Gitte.

”Vi er ikke altid enige, men det tænker jeg som noget positivt, fordi vi så får en god og fair diskussion om, hvordan tingene kan løses,” fortsætter hun.

Foruden de månedlige møder, er Landsledelsesmedlemmerne fra tid til anden også ude at besøge klubberne, og ifølge Gitte giver det et ekstra lag til foreningsarbejdet.

”Det er meget lærerigt at se 4H fra et andet perspektiv end kun fra klubbens. At se organisationen indefra, og lære den at kende på et større plan, og forstå hvorfor nogle beslutninger bliver taget, er meget spændende. Klubmæssigt er det bare spændende at være med, og lære noget man kan tage med tilbage til klubben, og man lærer også noget fra klubben, som man kan tage med til Landsledelsen,” siger hun.

”Vi har bare så mange fine værdier og tilbud, som børn og unge kan få gavn af i 4H, og det vil jeg gerne være med til at bevare og udvikle,” uddyber Gitte.

Derfor er Gittes budskab klart: ”Jeg synes man skal springe ud i det, for det er en god tid. Det er bare så spændende at være med, og ens personlige udvikling er også i højsædet,” afslutter Gitte. 

4Hs Landsledelse består af formanden, næstformanden og fem landsledelsesmedlemmer, som vælges for to år. Derudover kan der vælges to suppleanter, som vælges for et år ad gangen.

Alle medlemmer af 4H kan stille op til Landsledelsen på Landsmødet. Læs mere om Landsmødet 2022 her.