Horne 4H indvier splinterny sansesti

12. august 2019

Masser af børn og voksne var mødt op, da Horne 4H i juni åbnede en splinterny sansesti, der fremadrettet skal danne rammerne om nye spændende aktiviteter og læring for klubben og lokalsamfundets børn.

Flere end 100 børn og voksne mødte tilbage i juni op, da Horne 4H's indviede den nye sansesti. Her holdt den lokale skoleleder åbningstale og klippede båndet for dernæst at gå den første tur sammen med børnene.

Sansestien består af ti forskellige rum og underlag samt 10 plantekasser med forskellige dufte og udseender. På samme tid har børnene været med til at lave et område med forskellige lyde, og til sidst på banen er der et kryds-og-bolle-spil.

Banen er blevet bygget med støtte fra lokalsamfundet, hvor klubben har fået hjælp til at finde materialer og bygge stien hist og her. Og sansestien skal desuden bruges til skoleundervisning af den lokale skole.

"Det er fantastisk med sådan en sti, hvor børnene kan lære at bruge deres sanser - både hørelse, følelser, lugtesans og meget mere. Det får børnene til at komme mere uden for, og det er en super form for læring," siger Jette Poulsen, der er formand for klubben.

"Vi har nogle fantastiske samarbejdspartnere, hvilket er dejligt. Vi håber selvfølgelig, at rigtig mange børn vil få glæde af stien.