Henrik Dalum genopstiller som formand

18. februar 2016

Pressemeddelelse:

Dalum genopstiller som formand i 4H

Henrik Dalum har besluttet at genopstille til formandsvalget i 4H, når børne- og ungdomsorganisationen til april holder Landsmøde. Henrik Dalum har siddet i to år på formandsposten, og den 30-årige formand sprudler stadig af lyst og ideer, som han gerne vil bidrage med i 4H.

”Jeg har de seneste to år fået opbygget en masse erfaring, og jeg føler, at jeg nu er rigtig godt inde i vores organisation. Det tager tid at få overblikket over en landsdækkende organisation som vores, men det overblik synes jeg, at jeg har i dag. Det er en utrolig spændende post at sidde på, og derfor har jeg valgt at genopstille til formandsvalget til 4H’s Landsmøde,” siger Henrik Dalum.

Økonomiske udfordringer løst

Hans første periode som formand i 4H har været præget af økonomiske udfordringer. Men Henrik Dalum er af den opfattelse, at der i de næste to år vil være mulighed for at sætte fokus på mange andre områder af 4H og få skabt mere ro omkring især økonomien.

”I 2014 endte vi med et stort underskud på over 650.000 kr. Det medførte, at vi lagde en klar strategi for, hvordan økonomien i 4H skulle styres. Det har betydet nogle ændringer i vores organisation, og desværre har det været nødvendigt at skære i konsulenttimerne. Det ser ud til, at vores strategi er lykkedes, da regnskabet for 2015 på nuværende tidspunkt ser fornuftigt ud. Og jeg vil stadig hævde, at vores forening er privilegeret i forhold til antallet af konsulenter, som er en uvurderlig hjælp for vores mange frivillige ledere rundt i Danmark. Så selvom timerne ikke er oppe på et antal, som det har været tidligere, så er der stadig muligheder for at udvikle klubberne ude i Områderne med hjælp fra 4H-konsulenterne,” fastslår Henrik Dalum.

Fælleshaver til alle børn

Han peger også på de nye muligheder, som 4H er begyndt at arbejde med, i forhold til at søge penge hos store fonde, og på den måde sætte landsdækkende 4H-aktiviteter i gang. Som eksempel kan nævnes det store haveprojekt, ’Fælleshaver i byen – 4H haver til alle’, som sidste år blev støttet af bl.a. Nordea-fonden med 4,6 millioner kroner.

”Jeg er sikker på, at der vil poppe mange flere projekter op, som det vi har sat i gang med Fælleshaverne. 4H’s aktiviteter er mere trendy end nogensinde, men det tror jeg desværre, vi glemmer lidt hos 4H. Alle moderne forældre vægter, at deres børn er bevidste om, hvad de spiser, og at de lærer hvor maden kommer fra. Det i kombination med vores mange aktiviteter om dyr og natur gør, at vores aktiviteter rammer direkte ind i tidsånden,” forklarer Henrik Dalum.

4H skal være kendt af alle

Ifølge ham ligger der en kæmpe formidlingsopgave for 4H i de næste år, en opgave han gerne vil sætte på dagsordenen i 4H.

”Vi har et kæmpe potentiale, som endnu ikke er blevet udløst. Derfor skal vi blive mere synlige i de næste par år, og det vil blive både på de sociale medier, i de trykte medier og ude i virkeligheden, hvor vi skal møde de potentielle medlemmer. Allerede for to år siden lovede jeg at arbejde for større synlighed, men den opgave har været sat i bero på grund af vores økonomiske udfordringer. Da økonomien nu ser bedre ud, er mulighederne for at styrke markedsføringen langt bedre. Vi skal have fokus på rekruttering af både medlemmer og frivillige ledere, for jo flere vi er, jo sjovere bliver det at lave 4H-aktiviteter,” siger Henrik Dalum.

4H viden skal ud i folkeskolerne

Han nævner vigtigheden i at indgå samarbejder med både virksomheder, andre foreninger og institutioner.

”4H’s helt nye E-bogs projekt er et fantastisk eksempel på, hvordan dygtige 4H ledere og konsulenter har skabt et projekt med udgangspunkt i 4H’s viden og tilknyttet samarbejdspartnere, som gerne vil hjælpe med at bringe denne viden ud til børnene i Danmark. E-bogen er på vej ud til alle folkeskoler i hele landet under overskriften ’Mælkevejen’. Med initiativer som vores Madskoler, hvor næsten 3.000 børn hvert år deltager, og projekter som E-bogen og Fælleshaverne, så har vi nogle rigtig fine fyrtårne, som vi kan bruge til at synliggøre 4H som forening, og vi kan gøre det med stolthed,” fastslår Henrik Dalum.

4H afholder Landsmøde 30. april 2016 på Dalum Landbrugsskole.

 

Yderligere oplysninger kontakt:

Henrik Dalum, formand 4H. Tel. 2236 0870.

Annoncer