Frivillige ildsjæle hyldet til Madskoler-arrangement

10. oktober 2019

Mere end 70 frivillige var samlet for at blive hyldet og dele sjove og søde historier, da der i Aarhus og København blev afholdt TAK-arrangement for Madskolers instruktører. Her blev var der rig med mulighed for at møde hinanden og blive klogere på Madskoler.

Uden frivillige ildsjæle ville Madskoler ikke eksistere og slet ikke være så stor en succes, som de er blevet. Af den grund skulle de frivillige også hyldes, da der torsdag og lørdag blev afholdt TAK-arrangement i henholdsvis Aarhus og København som afrunding på et fantastisk madskole-år.

Første del af dagen bød på mad og drikke og en snak over middagsbordet mellem de fremmødte. Dernæst var der workshops, hvor de frivillige fik mulighed for at udveksle erfaringer fra årets Madskoler. Her blev der snakket om både gode ting, muligheder og udfordringer.

Til arrangementet blev der ikke blot kigget tilbage på endnu et succesfuldt Madskole-år. På samme tid blev der også set på fremtiden, og hvor Madskoler skal bevæge sig hen. For at forblive succesfuldt er Madskoler nemlig nødt til fortsat at udvikle sig og følge tidens ånd.

Kæmpe cadeau til de frivillige

Hele 457 frivillige fordelt på 120 skoler var med til at gøre dette års Madskoler mulige. Det betød at intet mindre end 1906 børn kunne få en enormt sjov og lærerig oplevelse med mad - og det var også noget der kunne mærkes hjemme i køkkenerne.

Da Line Munk Damsgaard, der er koordinator for Madskoler, gav sit oplæg, fortalte hun om, hvordan responsen fra forældre til de børn, der har deltaget i årets Madskoler, har været. Hun nævnte, at der har været en udpræget tilfredshed med Madskoler i år ifølge evalueringen.

”Flere forældre har sågar sendt en mail ind til os, hvor de fortæller, hvordan deres børn har fået en større interesse for madlavning – og nogle har endda været igennem alle de retter, som de lavede på madskolerne, derhjemme,” sagde hun med en tilhørende cadeau til de frivillige.

Workshops og foredrag med forfatter og mad-ildsjæl

Udover de store roser blev der også hygget og udvekslet erfaringer til arrangementet. Anekdoter var der masser af – og især et par stykker stak ud. Nogle af madinstruktørerne havde oplevet, hvordan børn, der næsten aldrig spiste fisk derhjemme, fik mod på at gøre det hos Madskoler.

Andre fortalte, hvordan det har givet dem en masse personlig udvikling at være med som madinstruktør. Heriblandt 22-årige Emilie Storm, der til daglig er studerende, men i år satte en del af sin ferie af til at være frivillig madinstruktør for en masse børn.

”Det har været supergodt. Det er dejligt, at vi kan være med til at evaluere og have en stemme i, hvad der skal ske fremadrettet. Det er sjovt at høre, hvordan det er gået andre steder, og det giver blod på tanden i forhold til at være frivillig igen,” siger Emilie Storm.

Sidst på dagen var der oplæg med forfatter og klinisk diætist Anne W. Ravn, der gav et underholdende og lærerigt besyv på mad, kost og myter. Hun fortalte blandt andet om, hvordan medierne deler historier om, at nogle fødevarer er sundere end andre – selvom de ikke er det.

”Jeg synes, helt sikkert, at man bør deltage, hvis man har været frivilligt. Man møder andre madinstruktører, og jeg tager med mig fra i dag, at det giver mere, end man regner med – både det at være frivillig og være sammen med andre instruktørerne og glade børn,” siger Emilie Storm.

Annoncer