Flot debut til bondegårdsuge

24. august 2020

Bogø 4H arrangerede for første gang Bondegårdsuge, og det var en ubetinget succes, der med sikkerhed bliver gentaget næste år.

”Det var en kæmpe succes, og jeg er virkelig glad for, at det gik så godt.”

Sådan fortæller Bogø 4Hs formand Karen Freiesleben, der i den sidste uge af skolernes sommerferie arrangerede Bondegårdsuge.

Lokationen var formandens egen gård, Velfærdskød, og man må i den grad sige, at børnene blev budt indenfor på bedriften. Hele ugen var børnene i alderen 9-11 år med til at passe dyrene, og det gav dem et stort indblik i, hvad det vil sige at holde hysdyr.

Børnene hjalp for eksempel med at strø, samle æg og vaske madskåle, og det var en stor overraskelse for børnene, at pligterne skal gøres HVER dag. Også juleaften…

”Jeg er virkelig lykkelig for, at det lykkedes at give børnene et indblik i pasningen af kalve, grise, høns, kaniner og katte. Vi havde både teori og praksis, og det var en stor fornøjelse,” fortæller Karen Freiesleben.

De deltagende børn kom fra forskellige steder på Sjælland, og nogen havde kombineret Bondegårdsugen med sommerhustur på Møn. Børnene var på gården mandag til fredag fra klokken 9-15, og værten Karen Freiesleben nød hvert et øjeblik.

"Jeg elsker det der med at dele ud af min viden. Børn er bare så taknemmelige, og jeg er vild med deres videnbegærlighed," siger Karen Freiesleben og fortsætter:

"Hvis jeg for eksempel forklarer, hvordan man skal strø, så ingen kommer til skade, så forstår de det og gør, som der er blevet sagt. Og generelt var børnene bare vildt gode at have på gården."

Ugen blev afsluttet med besøg af forældrene, hvor hvert enkelt barn holdt oplæg til sine forældre om et udvalgt dyr, de havde lært specielt meget om.

Otte hænder røg i vejret

Karen spurgte sidst på fredagen, om børnene havde lyst til at være med, hvis der kom Bondegårdsuge igen næste år.

"Der røg otte hænder i vejret lige med det samme, og det var jo fantastisk at se," siger Karen Freiesleben.

Kun én af deltagerne var medlem af 4H før på Bondegårdsugen - nu er alle otte børn medlem.

Find din 4H-klub

Skal dit barn også opleve nogle af de fede og lærerige ting, som børnene lærte på Bondegårdsugen hos Bogø? Skynd dig ind på vores interaktive kort og find en 4H-klub tæt på dig.

Find klub