4H Øst dyster i fastelavnsbollebagning og hemmelige kategorier

04. februar 2022

Der var dømt fuld koncentration, bagetider og glasur i lange baner, da 4H Lolland satte tænderne i den første af tre udfordringer, som en del af 4H Challege i Øst. 

Mens nogle havde en smule erfaring fra skolekøkkenet havde de fleste af de seks piger, der var med til fastelavnsbollebagning, aldrig prøvet at være med i et køkken før. Det var som en del af Challenge i 4H Øst, at pigerne mødtes på 4H gården på Lolland.

4H Lolland er måske mest kendt for deres hestehold, hvor der er rigtig mange børn tilknyttet. Derfor er Challenge også en oplagt mulighed for at vise børnene nogle af de andre sider af 4H. Og så er det en nem måde at lave en aktivitet med børnene. 

Louise Elbæk Hansen er bestyrelsesmedlem og frivillig i 4H Lolland. Sammen med et andet bestyrelsesmedlem, har hun stået for, at Lolland 4H gennemførte den første Challege: Fastelavnsbollebagning.

”Challenge er en nem måde for os at lave en aktivitet, fordi den er lavet på forhånd. I 4H Lolland vil vi rigtig gerne have alle 4H delene med, så når der kommer sådan nogle aktiviteter, som Challenge, så er det nemt for os at komme med,” siger Louise.

Udover fastelavnsbollerester og nye kundskaber i køkkenet, kunne pigerne også tage nye bekendtskaber med hjem. De fleste kendte nemlig ikke hinanden på forhånd, men det fik bolledej, glasur og en tur ud til hestene hurtigt ændret. For selvom der var lidt stille i pauserne, når dejen skulle hæve eller når næste skridt skulle forklares, så fandt pigerne hurtigt sammen om dysten og samarbejdet.

Februars Challenge lokkede 4H Lolland i køkkenet, og selvom børnene ikke ved, hvad de næste Challenges byder dem, så er de klar på at tage udfordringen op. 

Challenge i 4H Øst løber over tre måneder – februar, marts og april - med én konkurrence pr. måned. Hver måned trækkes der lod om to månedspræmier blandt alle der har deltaget i månedens Challenge, og deltager man i alle tre Challenges er man med i konkurrencen om tre flotte hovedpræmier.

Læs mere om Challenge her