4H-klubber fra hele landet havde medbragt hånd, hoved, hjerte og helbred for at hylde demokratiet og fællesskabet.

28. marts 2022

Til tonerne af ”Det er i dag et vejr – et solskinsvejr” indledte 4H Danmark landsmødet 2022 på Dalum Landbrugsskole lørdag den 26. marts. Og det var tydeligt at mærke, at de fremmødte 4H’ere var klar til at glemme, at det var vinter. For efter to coronaprægede år, var engagementet og lysten til fællesskabet ikke til at tage fejl af.  

 ”Vi kan se jeres arbejde i klubberne, og se at I inspirerer hinanden. Stærke samarbejder er vigtige og nødvendige for at vi kan mere sammen. Fællesskabet om at give på kryds og tværs, er bærende for 4H,” sagde formand for 4H, Henrik Dalum bl.a. til de fremmødte.

”Hvis vi tør, så kan 4H blomstre og være en del af mange flere børns opvækst,” uddybende Henrik Dalum.

Ordene vakte tydeligt genklang og lyst til at bidrage til fremtiden for 4H. For mens ledelsen præsenterede både nye fokusområder og påbegyndende strategi for de kommende år i 4H, fyldtes salen med spørgelystne hænder, der ønskede at give deres besyv og engagement til kende.

En af de 4H’ere, der ikke havde langt til landsmødet var 17-årige Anne Pedersen, som er juniorrepræsentant og dyrpasningsinstruktør i Aktivitetsgården 4H i Stenstrup på Fyn.

”Jeg er med, fordi jeg har været med i 4H siden 1. klasse, og over tiden er jeg blevet en del af bestyrelsen, og så ville jeg gerne se, hvad resten af Danmarks 4H går ud på,” sagde Anne Pedersen om sit første landsmøde.

Foruden debat og reflektion om 4Hs fremtid og kommende fokusområder, var en af opgaverne for de fremmødte 4H’ere også at stemme om, hvem der skal sidde i landsledelsen. Landsmødet skulle denne gang både stemme om formandsposten, minimum et ledelsesmedlem og to suppleanter.

Den første post på valg, var intent mindre end formandsposten, hvor Henrik Dalum blev genvalgt i sin femte valgperiode. Til klapsalver fra salen pointerede Henrik Dalum, at han ”ser frem til den rejse 4H er på, hvor vi sammen skal styrke fællesskabet, så vi kan lave endnu flere aktiviteter for børn og unge.”

Også Gitte Burgdorf Madsen blev genvalgt, efter at have siddet i landsledelsen i halvandet år. Til salen sagde Gitte Burgdorf Madsen bl.a. ” Jeg brænder for kerneområdet dyr og for 4H. Jeg vil gerne være med til at bevare de gode grundværdier 4H står på, og jeg glæder mig til, at få lov til at arbejde med en ny strategi for 4Hs fremtid.”  

Et nyt ansigt i ledelsen er Julie Hansen, som til dagligt studerer pædagogik på Københavns Universitet. Siden 2017 har Julie Hansen bidraget til og været en aktiv del af Madskoler. Hun brænder for kerneområdet mad, og at lære børn om mad og natur. Foruden sit engagement i Madskoler er hun aktiv frivillig i Slagelse 4H.

Mens nye ansigter kom til, blev velkendte ansigter valgt til suppleanter, da både Maiken Sødergreen Hansen blev valgt som 1. suppleant og Ninna Lehmann Bojesen blev valgt til 2. suppleant.