Bliv frivillig på en Madskole

11. marts 2021

At være frivillig på en Madskole er en sjov oplevelse, der samtidig giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernærings- og hygiejneformidling, didaktik, pædagogik og meget andet.

Har du lyst til at afprøve teori i praksis og styrke dit CV – samtidig med, at du får en helt uforglemmelig uge, hvor du hygger dig med børn og madlavning? På en Madskole giver du viden om madlavning, kost og sund livsstil videre til børn og unge og forbedrer dine faglige kompetencer.

Der er allerede over 300, der har meldt sig som frivillige til sommerens Madskoler. Men der er brug for og plads til flere frivillige - så meld dig til i dag:

TILMELD DIG SOM MADSKOLEINSTRUKTØR

Madskolers formål er at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde samt at give børnene værktøjer til at gøre varieret kost og sund livsstil til et naturligt valg.

Hele ugen præsenteres børnene for nye råvarer, både i køkkenet og på ekskursioner. På alle Madskoler er madlavning, motion, familiearrangement og udflugt faste elementer. En Madskole varer 5 dage og afvikles i forbindelse med børnenes skoleferie.

Her er, hvad instruktører, børn og forældre mener om Madskoler:

Stine, ernæring og sundhedsstuderende, Madskoleinstruktør: ”Jeg ville gerne have et fagligt udbytte og noget på mit CV – men jeg fik jeg meget mere – både ift. børnene og det pædagogiske.”

Nicholaj, slagter, Madskoleinstruktør: ”Jeg var med til at gøre en forskel og kunne bidrage til at give børnene noget med i deres rygsæk – og så fik jeg noget i min egen også.”

Johannes, 8 år, Madskolebarn: ”De voksne de er helt vildt gode. De er ikke sådan… Ej nu kom du til at skære forkert. De er venlige og forklarer os det.” 

Fra forældreevaluering: ”Hold nu op hvor vores barn nød hvert eneste minut hele ugen igennem og ingen tvivl om, at det var de skønne instruktører, der gjorde udslaget.”

Madskoler arrangeres af 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.

Læs mere om Madskoler på Madskoler.dk og tilmeld dig som instruktør.