Bambi på glatis samler 4H klubber fra nær og fjern

17. januar 2023

Normalt er det ishockey på højt plan, der samler publikum i Granly Hockey Arena i Esbjerg, men lørdag den 7. januar blev ishockeyspillere udskiftet med 150 børn, forældre og frivillige fra 4H. Der var nemlig dømt Bambi på glatis, da fem lokale 4H klubber mødtes til en udfordrende og sjov dag på isen. 

Det er efterhånden blevet en tradition i område Syd at slutte sæsonen af med skøjterne på. En af de familier, der vovede sig ud på isen, var Ditte og Robert, som var afsted med deres to piger, Karla og Ellen.

”Det er en god mulighed for at prøve en lidt anderledes aktivitet, end vi er vant til. Det er meget sjovt med en aktivitet, hvor alle er lidt på lige fod, hvis man f.eks. skulle mødes til en fodboldkamp, ville der måske være nogen der var meget gode og nogen der var mindre gode, og så synes jeg sådan et arrangement som det her er sjovere,” siger Ditte.

”Jeg synes det er sjovt at have noget tid sammen med mine børn, og der var også nogle kammerater, så kunne man snakke med nogle andre forældre og se nogle af dem, som de omgås i hverdagen, det kan jeg også godt lide,” uddyber Ditte.

 

 

Med 150 børn og forældre på isen, viste område Syd virkelig, hvordan et arrangement på tværs kan samle. Det var fem lokale klubber, der udgjorde de 150 deltagere, og det kan da godt syne af noget ude på isen.

"Det var også meget sjovt. Jeg vidste ikke, da vi kom derind, at det kun var 4H’ere der var der, så jeg var også overrasket over, hvor mange der var. Jeg troede der var normalt åbent, så det var alle mulige der var der, så det var faktisk også meget sjovt at se, hvor mange der er i vores område. Det giver da helt klart noget fællesskab at man ser hinanden på den måde, og også på tværs af hold og klubber,” fortæller hun.

For Ditte, der ikke kendte til 4H inden datteren blev medlem har det åbnet for et fællesskab, der kan noget andet end de sædvanlige aktiviteter.

”Vi startede egentlig med at være med på grund af dyrskuet, og jeg kendte faktisk slet ikke 4H før jeg så et opslag i Varde by, og så kunne vi godt tænke os at være med, så det var egentlig der, det startede. Det er bare hyggeligt med nogen anderledes aktiviteter, og jeg synes også det er rart, at der ikke er det der konkurrenceelement. Nu går mine børn også til andre sportsgrene, og der synes jeg at 4H måske er mere sådan noget, hvor man er der uanset, hvad man kan byde ind med. Og det giver nogle gode færdigheder, det er fedt at børn f.eks. lærer at lave mad og kan klare sig selv, og de der kreative ting, der også er, kan mine børn også rigtig godt lide. Jeg synes det giver dem nogle evner og redskaber, som jeg synes er gode, og som man ikke nødvendigvis lærer andre steder," siger Ditte.

Et arrangement, der samler på tværs af 4H

Klubberne skiftes til at stå for arrangementet, hvor det i år var Alselv og omegns 4H, der især havde lagt kræfter i, glæder næste års arrangør sig allerede til at holde traditionen i live.

”Det er en fed tradition at have, og børnene fra de forskellige klubber genkender børn og voksne fra andre klubber. Det gør de fordi, vi laver arrangementer på tværs af klubberne f.eks. klub besøger anden klub, og vi har også fælles børnedyrskue (anden weekend i september).

Vi dyrker bevist fællesskabet og sammenholdet imellem klubberne, og det bliver stærkere og stærkere. Vi ser hinanden som kollegaer (og ikke som konkurrenter), der deler brugbar viden og erfaringer. En tendens der ses sprede sig landet over, hvor klubber finder hinandens værdier og samarbejder. Det er en stor fornøjelse at kunne hjælpe til i naboklubben, hvis de pludselig har brug for hjælp og assistance," siger Gitte Madsen, formand i Lunde, Outrup-Henne 4H, som glæder sig til at stå for arrangementet i 2024.