Bål, fasaner og naturkrea på Bornholm

18. oktober 2023

Bornholms 4H havde fundet opskriften på en lærerig eftermiddag i naturens tegn, da de den 7. oktober holdte Efterårsdag i Haven.

4H-børnene og deres familier var inviteret til en eftermiddag, hvor natur og mad mødte kreativitet. Programmet bød på naturkrea, bål og besøg af en naturvejleder. 

De frivillige i klubben havde arrangeret, at naturformidleren Denni fra Bliv Naturligvis kom forbi med fasaner, som han plukkede, rensede, udskar og tilberedte over bål mens børnene kunne følge hele processen. Aktiviteten indebar en masse læring, og Denni kunne pege og forklare både mens fasanerne blev dissekeret og vha. medbragte plancher. 

Bliv Naturligvis har frivillige naturformidlere i hele landet, der formidler emner inden for natur, jagt, lystfiskeri og meget mere. 

Kreative kartofler

Mens børn og voksne ventede på smagsprøver fra det velduftende bål, kunne de udfordre kreativiteten. Der blev penslet og presset til den store guldmedalje, da halverede kartofler blev til kunstværker. Børnene fik nemlig lov at prøve kræfter med kartoffeltryk, og det var noget, der fangede 4H-børnene, der lavede kunstværker med sommerfugle, flyvere, hjerter og meget mere.