Efter corona vrimler det atter med liv

17. september 2020

Aars 4H gård har slået dørene op for deres medlemmer efter både corona-nedlukning og sommerferie. De frivillige på gården har dog udnyttet nedlukningen godt og har sat gården i stand.

Saftevandet er nyblandet og sat på køl sammen med kagen i ly af den sidste varme i august. Snart skal forfriskningerne nok få ben at gå på, når de lokale børn fra Aars i Vesthimmerland bliver sluppet fri fra skole og kan tage ud på Aars 4H gård. Formanden for klubben, Tina Valsted Poulsen, er allerede på gården og klar til at tage imod børnene. Det er en af de første gange, gården har åbent efter at have været lukket ned grundet corona og derefter sommerferie.

”Alle medlemmerne har gået og ventet og ventet på, at vi kunne komme i gang igen. Nu er det endelig blevet tid!” siger Tina Valsted Poulsen.

Ligesom for resten af samfundet var corona-nedlukningen lidt af en mavepuster for 4H klubben.

”Vi var lidt trætte af det, da vi skulle lukke ned, for det var lige der, hvor vi skulle i gang med mange projekter.”

I stedet for at ærgre sig valgte de frivillige på gården i stedet at udnytte tiden uden børn effektivt og trak derfor i arbejdstøjet.
”Selvom vi ikke har haft åbent, har vi brugt rigtig meget tid herude for at få det hele til at se dejligt ud – og det synes vi, at vi er lykkes ret godt med,” siger Tina Valsted Poulsen med et smil.

De har fået lavet nye folde til gårdens to geder og to grise. Fælleshaven er blevet startet op, hvor der er blevet sået blomster og plantet tomater samt squash. Et par nye drivhuse er der også kommet til. Så har de også fået hjælp af nogle frivillige med passion for veterantraktorer til at presse klubbens eget hø, så de kan blive selvforsynende med stråfoder til gårdens tre shetlandsponyer og to islændere.

Netop hestene er normalt meget populære blandt børnene. Men der er for nyligt kommet en ny beboer på gården, som er blevet et stort hit: Katten Missemor - og hun er ikke kommet alene. Med sig har hun otte kattekillinger. Aars 4H gård skal passe Missemor og killingerne i 14 uger for katteinternatet Min Ven Katten Hobro.

Da bilerne begynder at rulle ind i gårdspladsen, går der heller ikke langt tid, før kattene får besøg. Børnene springer ud af bilerne og sætter med det samme kursen mod Tina Valsted Poulsen. 

”Tina, må vi komme ind og se til killingerne?” lyder det i kor.

Det må de selvfølgelig godt, og katten kan snart se frem til mange besøg, for pludseligt vælter det ind med børn på gården.

En af dem er 7-årige Emily, som har glædet sig til at komme ud på 4H gården igen:

”Jeg har savnet at være herude, fordi der er mange flere dyr herude end hjemme hos mig, og jeg kan se en masse af mine venner, som ikke går på min skole,” siger hun.

Både Emily og resten af 4H-børnene kaster ivrigt deres kærlighed over gårdens heste, katte, marsvin, kaniner, høns, geder og grise. Og de er ikke de eneste, som er glade for, at gårdene igen er åbent, som den plejer:

”Det er dejligt at være i gang igen. Jeg elsker simpelhent at komme herude!” siger Tina Valsted Poulsen.