4H samlet til fest

29. marts 2023

50 4H’ere var lørdag den 25. marts mødt op til fest i blazere, skjorter og røde smækbukser. Landsmødet er 4Hs årlige demokratiske festdag, og i år var der særlig meget fest. Ikke nok med, at det i år er 4Hs Madskolers 20 års jubilæum, så har 4H 100 års fødselsdag i 2024. Ballonerne i loftet var derfor ikke bare pustet op for i år, men også som symbol på den kæmpe forfest, der venter til næste år.

Fokus på frivilligheden 

I anledningen af Madskolers 20-års jubilæum var Madskolers landsdækkende koordinator Line Damsgaard på programmet til et oplæg om udviklingen gennem de 20 år. Men gulvet blev også hurtigt indtaget af fortællelystne 4H’ere, som ønskede at dele deres oplevelse med at holde Madskoler.

Trofaste og engagerede frivillige er en af grundstenene i 4H, men hvis 4H skal eksistere i 100 år mere, skal der også nye kræfter til, blev salen hurtigt enige om. Bl.a. derfor gav specialistorganisationen Ingerfair indblik i, hvordan frivilligheden ser ud anno 2023. Og det ser slet ikke skidt ud, hele 40% af den danske befolkning vælger nemlig at bruge en god del af deres tid som frivillige, men hvordan man vælger at være frivillig, har ændret sig de seneste år, og det blev deltagerne ved landsmødet klogere på, så det kan tages med hjem i klubberne.

Nye ansigter i Landsledelsen og hyldest af et velkendt

Foruden debat og refleksion om 4Hs fremtid, var det også de fremmødte 4H’eres opgave at stemme om, hvem der skal sidde i landsledelsen. Landsmødet skulle denne gang stemme om næstformandsposten, minimum to landsledelsesmedlemmer og to suppleanter.

Den første post på valg var næstformandsposten, hvor Anders Løkkegaard, der har siddet på posten i flere perioder, blev genvalgt. To nye ansigter i ledelsen er Sigge Weisdorf fra Slagelse 4H og Mathilde Christensen fra Lunde, Outrup-Henne 4H.

Mens nye ansigter kom til, blev et velkendt hyldet, nemlig formand Henrik Dalum, som i år kan fejre at have siddet som formand i 10 år.