4H sætter nu fokus på unge medlemmer

06. april 2019

Børne- og ungdomsorganisationen 4H afholdt lørdag landsmøde på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens, og her var en ny strategi for unge medlemmer det store samtaleemne.

4H vil sikre fremtiden i organisationen ved at gøre endnu mere for de unge medlemmer mellem 13 og 30 år. De skal udpeges og uddannes, så de bliver fremtidens ledere i børne- og ungdomsorganisationen. Det blev fremlagt på 4Hs Landsmøde 2019.

“Vi vil gerne fastholde de unge og gøre dem til fremtidens lederes i vores organisation. Det kræver en målrettet indsats og nogle rigtig skarpe tilbud til de unge, og det er det, vi vil arbejde med nu,” siger 4Hs formand Henrik Dalum.

De fleste af 4Hs medlemmer er børn i alderen 8-12 år. De er med på Madskoler, er aktive på dyrehold, laver naturaktiviteter og meget mere. Børnene har været det store fokus i 4H de seneste år, hvor det samlede medlemstal er vokset til 4133. Det fokus skal nu udvides, så de unge også får opmærksomhed og ressourcer.

”De sidste år har vores strategiske fokus bevidst været på børnene og på medlemsrekruttering, men nu er vi som organisation klar til igen at gøre en masse for de unge. Og jeg glæder mig meget til at følge deres udvikling både personligt og i 4H,” siger Henrik Dalum.

4H har blandt andet nedsat et ungekursusudvalg og lavet en kursusrække, som de unge 4Here kan deltage i.

To nye ledelsesmedlemmer

Et andet af højdepunkterne til landsmødet var valget til landsledelsen, der fik to nye medlemmer.

Anders Løkkegaard fra Egtved 4H og Lasse Kjeldgaard fra Stevns 4H blev valgt ind i landsledelsen.

4H i Danmark startede helt tilbage i 1938, og organisationen har nu 69 klubber fordelt over hele Danmark.

Her ses de unge 4H-medlemmer, der var med til Landsmødet 2019:

Annoncer