4H PÅ DYRSKUE: GODE DAGE, HØJT HUMØR OG GLADE GÆSTER

03. juli 2023

Dyrskue-sæsonen er i fuld gang, og 4H har allerede været på pletten flere gange. Blandt andet på Roskilde Dyrskue den 1.-3. juni og Hobro Dyrskue den 3. juni stod 4H klar med dyr og kreative aktiviteter.

På Roskilde Dyrskue mødte 74 udstillere op til børnedyrskue, mens 4H-teltene bød på traktorbane, hoppeborg, ponyridning, hestevognskørsel og madlavning blandt mange aktiviteter. Herudover var der både heste- og kalveafdeling og en særlig smådyrsudstilling, hvor alt fra kaniner til ferskvandsrejer blev vist frem. På Hobro Dyrskue havde 4H valgt at lave krea-hjørne, hvor børnene kunne male net og punge – og så var der en nysgerrig næse eller to, der blev tiltrukket af duften af hjemmelavet marmelade.

Begge dyrskuer har det tilfælles, at det er frivillige kræfter, der gør det muligt for 4H at være til stede. Aff Hjarnø har været ansvarlig for Roskilde Dyrskue for 4H Øst og er rigtig glad for den indsats, de frivillige lagde på skuet:

”Folk var fælles om at løfte og give en hånd, og ungerne var glade. Stor ros til forældreopbakningen og de frivillige hænder. Det er grunden til, at sådan nogle ting kan lade sig gøre.”

Aff fremhæver fællesskabsånden blandt de frivillige:

”Der er altid fælleshygge om lørdagen, hvor vi griller pølser og fortæller røverhistorier. Netop det at være sammen og grine over de gode oplevelser, det er en stor fællesskabsfølelse.”

Vejen til nye medlemmer
På Hobro Dyrskue var de frivillige især glade for de mange besøgende, der viste interesse for 4H. Det fortæller Ditte Petersen, der er formand for 4H Vebbestrup:

”Der var mange udefra, der spurgte ind til 4H. Der var endda en gammel 4H’er, der ikke vidste, at vi stadig fandtes og blev meget glad. Så nu håber vi, det har fået nye medlemmer ind.”

Fællesskab og nye medlemmer er altså noget af det, 4H tager med sig fra dyrskuerne. Alt i alt har Roskilde og Hobro Dyrskue budt på gode dage, højt humør, glade gæster – og ikke mindst tilfredse 4H’ere, børn såvel som voksne.