4H klubberne myldrer igen med børn

12. marts 2021

Det begynder igen at vrimle med liv i 4H klubberne i kølvandet på genåbningen. Hos Præstsø 4H er rideundervisningen tilbage på programmet, og hos Nordthy 4H kan børnene sige hej til et helt nyt medlem af dyreholdet.

Der er atter nyt liv ude i 4H klubberne. I forbindelse med genåbningen af resten af landet, kan 4H medlemmerne nu klappe skærmene i og skifte online aktiviteter ud med de savnede fysiske hold. 

”Det har været dejligt at komme i gang igen! Det kunne jeg også mærke på børnene, det trængte de til,” fortæller formand for Nordthy 4H, Annette Thingstrup.

Den første genåbningsdag på klubbens 4H gård blev fejret med at besøge gårdens nyeste beboer: Et kun tre uger gammelt vædderlam, som klubben har taget til sig efter det mistede sin mor.

Lammet skulle naturligvis navngives, da børnene besøgte den:
”Og navnet skulle helst starte med b ligesom resten af dyrene på gården,” siger Annette Thingstrup med et smil.

Børnene endte med at blive enige om at kalde lammet for Bob, og de har også sørget for at lave et nyt navneskilt til den.

Med lempelsen af corona-restriktionerne er det tilladt at mødes 25 personer udendørs, men det endnu ikke tilladt at afholde indendørs aktiviteter. Det afholder dog ikke Nordthy 4H fra at finde på masser af aktiviteter ude i den friske luft. Børnene har blandt andet lavet agility med gårdens hest og lyttet til biernes summen i bistaderne gennem ”telefoner” af plastikkopper.

Klub gjort klar til genåbning
På den anden side af Storebælt hos Præstø 4H er der også kommet gang i de udendørs aktiviteter. På klubbens 4H gård er rideundervisningen startet op igen, klubbens rollespillere kan igen mødes fysisk, og tilmeldingerne til havesæsonen ruller ind.

Klubben har også udnyttet tiden uden børn effektivt, da de har fået lavet køkkenet på gården færdigt, fortæller formand Katrine Eriksson.

”Vi måtte aftale, at ét lille hold malede, så måtte der komme et nyt hold og rydde på plads og så et nyt hold igen for at fortsætte. Det har været meget sjovt at se, det også kan fungere på den her måde,” siger hun.

Klubbens genåbning blev skudt i gang med en god arbejdsdag, hvor gårdens folde til hestene fik en kærlig hånd. Lidt længere ude i horisonten planlægger de på at begynde at lave bålmad og håber, det også snart kan blive muligt at afholde generalforsamling.

Hos Nordthy 4H er der også masser af planer. Senere på måneden skal de på gårdbesøg for at se kvæg og lidt længere henne i foråret er det planen, de skal på glaskursus og på kanotur.

Annoncer