4H glæder sig til Landsmøde

26. april 2016

4H til Landsmøde med masser af overskud

Henrik Dalum, formand for 4H, ser frem til organisationens Landsmøde 30. april på Dalum Landbrugsskole. Han kan nemlig præsentere medlemmerne for et positivt regnskab og en række nye succesfulde 4H-projekter.

4H inviterer til Landsmøde lørdag d. 30. april på Dalum Landbrugsskole. Hos 4H bruges Landsmødet til sammen at udstikke retningslinjer og arbejdsopgaver for det kommende år, det vil sige, at der er mulighed for optimal indflydelse, hvis man møder frem.
"Vi har en meget demokratisk tilgang til arbejdet i 4H på landsplan, og derfor er Landsmødet et vigtigt element hos os. Her definerer vi i fællesskab de arbejdsopgaver, som landsledelsen skal arbejde med i de næste 12 måneder. På den måde får vi udvalgt og prioriteret arbejdsopgaver, som kommer fra hele landet og fra vores medlemmer rundt i de mange 4H klubber. For der er ingen tvivl om, at det er de frivillige ledere og vores medlemmer, der har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der skal arbejdes med i 4H. De gør hver dag et kæmpe arbejde for at skabe nogle gode aktiviteter for børnene,” forklarer Henrik Dalum.

Kun en formandskandidat

På dagsordenen er der i år valg til formand og landsledelse. Fristen for indstilling af formandskandidater er netop udløbet, og eneste kandidat på banen er Henrik Dalum.
"Jeg stiller meget gerne op igen. Det har været to utrolig spændende år, og jeg har masser af krudt og energi i mig endnu i forhold til at gøre 4H endnu bedre end i dag. Et af de områder vi sagtens kan arbejde mere med, er markedsføringen af 4H. Vi er stadig for ukendte, og det er uheldigt, da vi har brug for både flere medlemmer og frivillige ledere. Og set i lyset af at vi i 4H tilbyder børn og unge de mest trendy aktiviteter, som dyrkning af fødevarer, madlavning, kendskab til dyr og læring i naturen, så burde mange flere børn og unge i Danmark være en del af 4H,” understreger Henrik Dalum. Første spæde skridt i den retning er taget, da 4H på Landsmødet vil præsentere en helt ny hjemmeside på 4h.dk.

Regnskab i plus

Efter at 4H i de seneste to år har præsenteret store underskud, kan formanden i år fremvise et overskud i 2015 regnskabet.

”For to år siden satte vi en meget fokuseret proces i gang i forhold til at få vendt vores økonomiske udfordringer. Det har desværre betydet, at vi har måtte sige farvel til nogle af vores konsulenter og omorganiseret nogle arbejdsopgaver. Men resultatet taler nu sit tydelige sprog, og vores strategi ser ud til at have virket. Det giver en helt anden ro i organisationen, når vi kan præsentere et positivt regnskab i stedet for at have mørke skyer hængende over hovedet hele tiden,” siger Henrik Dalum. 4H har i dag ca. 4.500 medlemmer fordelt på 100 klubber rundt i Danmark.

Tre markante projekter

På Landsmødet vil deltagerne også få en status på, hvordan det går med 4H’s to store landsdækkende projekter, Madskoler og Fælleshaver i byen, samt blive præsenteret for 4H’s helt nye koncept Bonderøv i børnehøjde, som op mod Landmødet lancerer en 180 sider lang E-bog om koens liv. 

”I 4H har vi kastet os ud i produktion af læreboger til brug i folkeskolen. Første store opgave er E-bogen ’Mælkevejen’, hvor vi ved hjælp af små film og forklarende tekster beskriver koens liv, og mælkens vej fra ko til supermarked. Vi ligger inde med 100 år opsamlet viden omkring børneaktiviteter og livet på landet, og den viden vil vi meget gerne dele med alle. Derfor har vi igangsat produktion af undervisningsmaterialer til folkeskolen,” forklarer Henrik Dalum. Han tilføjer, at der er succes for både Madskolerne, som i 2015 havde deltagerrekord med 2.600 børn fordelt på 162 Madskoler. Projektet Fælleshaver i byen startede i 2015 med det mål at skabe 22 haver inden for en tre årig periode. Men allerede her i år to er der etableret 25 4H byhaver rundt i de danske byer.

4H’s Landsmøde afholdes lørdag den 30. april 2016 på Dalum Landbrugsskole.

 

Yderligere information:

Henrik Dalum. Formand 4H. Telefon: 2236 0870.

 

Med venlig hilsen

Fælleskontoret for 4H & LandboUngdom

Annoncer