4H-GÅRD LAVEDE KÆPHESTE FRA BUNDEN

03. juli 2023

Kæpheste er populære rundt omkring på 4H’s gårde. Derfor fik børnene hos Aktivitetsgårdens 4H lov til at lave deres egne.
En strømpe var alt, man skulle medbringe, da Aktivitetsgårdens 4H lavede kæpheste med børnene. Børnene mødte derfor op med en forælder i den ene hånd og en strømpe i den anden – og det var en stor succes.

”Det gik simpelthen så godt. I løbet af en time havde alle 10 børn lavet deres egen kæphest,” siger Anne Marie Jørgensen, som er frivillig hos Aktivitetsgården.

Børnene fulgte, med hjælp fra deres forældre, 4H’s guide til at lave sin egen kæphest. Først blev fyld puttet i strømpen og sat fast til en kæp og bagefter var det tid til at dekorere kæphesten, så den fik både man, øjne, næsebor, ører og en fin tøjle. Nogle heste blev sorte, nogle røde og andre fik striber.

Inspireret af andre klubber
Ideen opstod, fordi Aktivitetsgården kunne se, at andre 4H-klubber brugte kæpheste:

”Så spurgte vi børnene, og de ville så gerne lave kæpheste,” siger Anne Marie.

Men kæphestene er ikke helt fremmede på Aktivitetsgården:

”Vi havde to kæpheste i forvejen på vores legestue, og de er meget populære. Børnene synes, det er sjovt og spændende”, siger Anne Marie.

Selvom det var Aktivitetsgårdens frivillige, der stod for arrangementet, er de særligt glade for forældrenes opbakning.

”Forældrene er altid gode til at bakke op om vores aktiviteter. Det sker aldrig, at forældrene bare afleverer børnene – de er med og hjælper til, og vi kunne ikke gøre det uden dem,” siger Anne Marie.

Aktivitetsgårdens 4H har ikke andre aktiviteter med kæpheste lige nu, men de regner med at oprette flere efter sommerferien.

 

Hvis du også kunne tænke dig at lave din egen kæphest, kan du finde en guide her:

https://www.4h.dk/aktiviteter/dyr/kaephest/