4H-gård byder igen medlemmer indenfor

05. maj 2020

Efter mange timers nøje planlægning og koordinering kan Teestrup 4H på trods af corona-krisen igen byde medlemmerne indenfor på 4H-gården.

For få dage siden lå 4H-gården hos Teestrup 4H på Sydsjælland stille hen. I dag er der hold klar for i alt 35 børn, der på skift igen kan komme ud at nyde gårdens dyr. For at gården har kunne åbne op igen, er der bag kulisserne blevet knoklet.

For der er nemlig adskillige regler, som skal følges til punkt og prikke for at forhindre spredning af COVID-19.

”Under planlægningen har vi har da af og til tænkt, at det ville være lettere bare at holde lukket. Men det er så lækkert at møde ungerne, der kommer herud med et kæmpe smil og er rigtig glade for at være tilbage,” fortæller Aff Hjarnø, der ejer 4H-gården.

Hun har haft travlt med at vaske 20 portioner udstyr til gårdens heste, desinficere det og lave såkaldte striglestationer med udstyr til hver enkelt hest, så det bliver holdt adskilt. På gårdens parkeringsplads er der også blevet sat skilte op, hvor der står ”Kiss and ride”.  Da der kun må være 10 personer på gården ad gangen, er der nemlig ikke plads til, at forældrene kan komme med ind til rideundervisningen, som de ellers plejer at gøre.

”Vi kan godt lide, at forældrene normalt sidder og snakker herude, så det er ikke lige vores top te, at vi ikke kan byde dem indenfor. Men vi har gjort meget ud af at formidle, at det er omstændighederne, vi må arbejde under, hvis børnene skal kunne komme herud,” siger Aff Hjarnø.

Medlemmerne glade for at komme tilbage

De nødvendige, men strenge regler har langt fra afholdt medlemmerne fra at komme. Tværtimod var der god opbakning allerede fra den første dag, hvor klubben åbnede op for det første af deres ridehold – og interessen fortsætter:

”Jeg har brugt hele formiddagen på at ringe rundt til dem, der normalt deltager på af de hold, som vi nu starter op igen. De bliver bare så glade, når de får at vide, at de kan komme afsted igen,” fortæller formand Agnes Mostowska.

Det er ikke kun hos formanden, hvor telefonen bliver brugt flittigt til koordinering for tiden. Hos ejer af gården, Aff Hjarnø, kommer der også mange beskeder fra medlemmerne.

Normalt kan de nemlig besøge 4H-gården, når de har lyst. Men for at have styr på, hvor mange, der er på gården, er det nu nødvendigt, at de melder deres ankomst på forhånd.

”Så min telefon bimler og bamler hele tiden, fordi forældrene gerne vil have deres børn skrevet op til hold,” siger Aff Hjarnø.

Bestyrelsen har valgt at fortsætte hele maj med den nuværende løsning, hvor medlemmerne skal melde sig på hold på forhånd.

Selvom der er fremgang i en svær tid, er klubben økonomisk presset under corona-krisen, forklarer Agnes Mostowska.

Det store arbejde med at få klubbens aktiviteter til at køre igen betyder, at der ikke er tid eller overskud til at søge om økonomisk støtte. Så derfor vil klubben tage imod med åbne arme, hvis der er nogen, som har lyst til at sponsorere noget til klubben i en udfordrende tid.

Det er meget forskelligt, hvilke muligheder og ønsker de forskellige 4H-gårde og 4H-klubber har i denne tid. Kontakt din klub for at høre nærmere.

Annoncer