4H´er i Budapest for at lære om flygtninge

19. juli 2017

Frederik fra Landsledelsen er for nyligt vendt hjem fra et fantastisk kursus i Ungarn omkring interkulturel dialog og migration. 

Interkulturel dialog og migration
Frederik fra Landsledelsen er for nyligt vendt hjem fra et fantastisk kursus i Ungarn omkring interkulturel dialog og migration. Kurset var arrangeret i samarbejde med NSU og RYE, og foregik 14-21. maj på Det Europæiske Råds kursuscenter i Budapest. På kurset dykkede 34 deltagere langt ned i temaerne: Flygtninge, Migration, Menneskerettigheder, Fortællinger og Dialog. Emnerne blev udforsket gennem sessioner og gruppearbejde.

”Vi havde besøg af en ekspert, professor ved Corvinus Universitetet i Budapest, der fortalte om hans forskning i, hvordan folk har flyttet de sidste mange årtier, og hvordan data fortæller en anden historie end der ofte bliver fortalt i medierne, især i Ungarn. Vi tog del i en simulation omkring, hvordan det er at være flygtning, at mærke at éns liv bliver revet op med rod og være nødsaget til at flygte til et andet land. Vi undersøgte emner som ytringsfrihed, menneskerettigheder og had prædiken, og hvordan disse emner hænger sammen med flygtninge. Vi lærte konkrete værktøjer som dialog og fortællingsteori, og hvordan vi kan være med til at skabe en bedre debat omkring flygtninge ved at vende fortællingerne,” fortæller Frederik.

 

 

4H kan hjælpe med integration

På kurset udviklede de nye projekter, som man planlægger at implementere rundt omkring i Europa. ”Jeg er blandt andet med til at udvikle et taknemmelighedsprojekt i Sverige, det skal jeg nok fortælle nærmere om i et senere Nyhedsbrev. Det er blevet klart for mig, hvor gylden en mulighed 4H har for at hjælpe med at give flygtninge og migranter en bedre tilværelse i Danmark, og hvordan den ansvarsfølelse vi har for vores medlemmer, vores medmennesker og vores samfund kan bruges til at give nytilkomne danskere en bedre ny start på deres liv her i Danmark,” siger Frederik.

4H er i 2017 deltagere i projekter omkring integration i Norden. Er du interesseret i at høre mere omkring hvad vi laver, og hvordan du kan være med så kontakt Frederik fra landsledelsen på frederik@4h.dk

Annoncer