4H-formand: "Rigtig dejligt vi kan åbne op igen"

09. marts 2021

Efter en hård nedlukning åbner 4H nu igen for aktiviteter i forbindelse med den delvise genåbning af foreningslivet. Medlemmerne kan se frem til mange gode aktiviteter, siger 4H’s formand.

4H-klubberne har trippet for at få lov til at starte deres aktiviteter op igen, og nu har startskuddet endelig lydt.

Med den delvise genåbning af foreningslivet er det nu tilladt at mødes 25 personer udendørs, og det betyder, en lang række 4H-aktivteter kan starte op.

”Det er rigtig dejligt, vi kan åbne igen. Vi har set flere og flere børn, der ikke trivedes under nedlukningen, så vi er glade for, de kan komme ud og lave noget igen og se både venner og voksne,” siger formand for 4H, Henrik Dalum.

Der skal dog stadig tages en del forholdsregler for at mindske smitten af covid-19. Derfor er det endnu ikke tilladt at afholde aktiviteter indendørs, og der skal forsat bruges rigelige mængder af sprit. Det er til gengæld muligt at mødes i flere grupper á 25 personer, hvis grupperne tydeligt er adskilte, og et arrangement kan gentages tidsforskudt med plads til 25 på hvert hold.

”Klubberne har i noget tid stået klar til at åbne og planlagt, hvordan de kan få det bedste ud af de aktiviteter, der kan laves på baggrund af restriktionerne,” siger Henrik Dalum.

Hård nedlukning
Ligesom for resten af foreningslivet har corona-nedlukningen været hård for 4H.

”Det har haft store økonomiske konsekvenser for os, og som alle andre organisationer har vi også set en tilbagegang i medlemmer. Det er selvfølgelig medlemmer, vi skal ud at hente hjem igen.”

Der har også ligget et stort arbejde i løbende at holde klubberne orienteret om corona-restriktionernes betydning for 4H-aktiviteterne og blive ved med at holde hovedet højt, selvom nedlukningen blev længere og længere, fortæller formanden.

”Vi har praktisk talt været lukket ned i et år, så nu er der meget, der skal startes op igen.”

Derfor har alle frivillige og bestyrelsesmedlemmer blandt andet været inviteret til webinar, hvor de kunne stille spørgsmål omkring restriktionerne.

”Generelt har vi øjeblikket meget fokus på kommunikation, så vi sikrer, vi kommer godt i gang igen,” siger Henrik Dalum.

Lidt længere ude i horisonten kan medlemmerne se frem til, at et af 4H’s flagskibe vender tilbage. Der er nemlig planen, at madskolerne kan gennemføres senere på året:

”Vi holder selvfølgelig øje med restriktionerne, men vores udgangspunkt er, vi holder madskoler, som vi plejer, og vi glæder os til at se børnene på madskolerne igen i sommerferien.”