16 nye 4H Fælleshaver i byerne i 2016

18. februar 2016

Pressemeddelelse fra 4H!

I 2016 starter 4H 16 nye Fælleshaver i byen op, i samarbejde med lokale aktører

Børne- og ungdomsorganisationen 4H igangsatte i 2015 11 fælleshaver i byer i Danmark, i et nyt stort projekt under overskriften ’Fælleshaver i byen – 4H Haver for alle’. Nu udvider projektet med 16 nye fælleshaver.

I 2015 fik børn og unge i 11 danske byer nye muligheder for grønne fingre. Målet for 2016 er at endnu flere by-børn og voksne bliver rigere på grønne erfaringer og oplevelser i fælleshaver i byen. Derfor starter 4H 16 nye fælleshaver op, i samarbejde med blandt andet lokale 4H klubber, skoler, biblioteker, ungdomsklubber, boligforeninger og andre foreninger. Fælleshaverne er kendetegnet ved at være båret af frivillige kræfter og ildsjæle, og samarbejdet med lokale aktører. De nye haver kommer til at ligge i Roskilde, Serridslev, Ishøj, Albertslund, Mern, Humlebæk, Fredericia, Egtved, Kolding, Gråsten, Nakskov, Østermarie, Ringsted, Aalborg, Hobro og Aarhus i år.

”4H har i snart 100 år lært børn at dyrke haver i landområderne. Så selvom Fælleshaver i byen er et nyt projekt, er der i 4H masser erfaring og viden. Den viden vil vi gerne rykke ind til byerne. I haven kan man eksperimentere og lære ved at udføre, man kan udvikle sin nysgerrighed og kreativitet, tage ansvar og træffe beslutninger. Det gør haven til et sted hvor man kan vokse som et selvstændigt, nysgerrigt, ansvarligt og engageret menneske. Det er værdier som 4H bygger på, og som vi synes det er værd at give videre.” udtaler Henrik Dalum, Formand 4H.

Haverne er etableret med støtte fra Nordea-fonden, Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv og Naturstyrelsens pulje til Lokale Grønne Partnerskaber.

Formålet med 4H er, at skabe selvstændige, nysgerrige, ansvarlige og engagerede børn og unge, ved praktiske og kreative aktiviteter i forbindelse med natur, dyr, jord og mad.

Med Fælleshaver i byen – 4H Haver for alle, arbejder 4H for, at endnu flere i byerne kan være en del af et fællesskab om at dyrke en have, spise mad lavet af afgrøder de selv har dyrket, og gøre en positiv forskel for sig selv, andre og miljøet.

Fakta om Fælleshaver i byen – 4H Haver for alle
● Bag projektet står 4H, som er en børne- og ungdomsorganisation, der har rødder i landbruget.
● Projektets primære målgruppe er børn i byen i alderen 7-13 år, deres forældre samt lokale frivillige.
● Gennem 20 by-haver skal projektet involvere 1.250 deltagere og 200-250 frivillige i løbet af projektperioden på 3 år, 2015-2017.
● 4H har i 2015 startet haver op i Sindal, Jerslev, Fuglebjerg, Ikast, to steder i Aarhus, Brørup, Viby J, Køge, Amager og Pedersker.

I 2016 er det planen at starte haver op i Roskilde, Serridslev, Ishøj, Albertslund, Mern, Humlebæk, Fredericia, Egtved, Kolding, Gråsten, Nakskov, Østermarie, Ringsted, Aalborg, Hobro og Aarhus.

Fakta om 4H
● 4H er for alle engagerede børn og unge med interesse for natur, dyr, haver og madlavning. 4H giver dig fællesskab gennem praktiske og kreative aktiviteter i din fritid
● 4H har klubber fordelt over hele Danmark
● 4H har 4.525 medlemmer
● De 4 H’er står for hånd, hoved, hjerte og helbred.
● Se mere på www.4h.dk

For yderligere information kontakt:
Jytte Brokholm, 4H-konsulent og projektleder på ’Fælleshaver i byen’: Telefon: 8728 2492 / 4076 6223

Henrik Dalum, formand 4H. Telefon: 22 36 08 70

 

Annoncer