Nordisk lejr 2019

Nordisk lejr 2019 afholdes på Bornholm i uge 30, og der forventes ca. 1.200 deltagere i alderen 14-25 år.

Nordisk Lejr er en lejr, der bliver afholdt hvert andet år på skift blandt de nordiske lande. Der er mange forskellige aktiviteter hen over ugen som musik, underholdning og en masse konkurrencer landene imellem. Der bliver skabt nye fællesskaber og venskaber.

Prisen for at deltage er frem til 31. maj 3000 kr. derefter stiger den til 3500 kr. 

Prisen er inklusiv bus, bussen samler op flere steder i landet. 

Du kan læse meget mere på: www.nl2019.com

 

Når du tilmelder dig skal du samtidig vælge 2 aktiviteter du ønsker at deltage på. Klik på ja udfor de TO aktiviterer du vælger i det spørgeskema der kommer frem når du klikker på tilmeld nederst på denne side  

Her er en lille beskrivelse af aktiviteterne du kan vælge imellem. 

 1. Brændegårdshaven (forlystelsespark)Brændegårdshaven er en gammel gårdhave, der er bygge om til forlystelsespark, her er alt hvad hjerte kan begære af forlyster, stor vandland, robåde, svævebane klatreland, minigolf, zoo, her har man ikke problem med at få tiden til at går.

2. Fodboldgolf.  I naturskønne område, er der en 18 hullers fodboldsbane, den er på ca 2 ha. Hvad er fodboldsgolf, man har en bane med diverse forhindringer, som man skal have en fodbold igennem, den der bruger mindst spark til bolden har vundet. En meget kort forklaring er: Fodboldgolf er som minigolf, bare med en fodbold og spark i steden for en golfbold og en kølle.

3. Mountainbike.  Vi få en guidet tur rundt i en af de Bornholmske skove, hvor der er båre er stejle op- og nedkørlser, store klipper man man skal udenom. Niveauet bliver lagt så alle kan følge med, men der skal nok komme udfordninger til alle. (Pris 100 kr)

Mountainbike - Nordskoven 
Mountainbike - Paradisbakker
Mountainbike - Almindingen

4. Kajak - Hammerhavn. Kom ud og se Bornholm fra en side man normalt ikke kan se. Efter en grundig instruktion i hvordan man sejler en kajak, kommer man med på en sejltur langs de høje klipper der ikke bliver mindre imponerende når man sejler i sin lille kajak ved foden af klippen. Pris 100 kr


5. Rapelling. I et gammel stenbrud, få man en grundig instruktion i hvordan man rapeller, herefter er det en selv der skal prøve at kaste sig ud over en klippeside og rapelle sig ned til jorden, det krave mod at lænde sig ud over en 30 m høj klippe kun hængende i et tyndt reb. Pris 100 kr. 

6. Klatring. I et gammelt stenbrud, står man på bunden og kikker op af en næsten glat klippeside. Efter en grundig intruktion, er det en selv der skal prøve kræfter med klippesiden, kan man finde revner/sprækker og små udhæng, som man skal bruge for at komme til toppen af klippen. Pris 100 kr. 

7. Landmand for en dag - kvæg. Hvad laver en landmand i løbet af en dag, du kommer til at prøve at malke, blande foder, fodre køerne, der skal nok også muges lidt ud, måske er du heldig at der er en ko der kælver. 

8. Landmand for en dag - svin. Hvad laver en landmand i løbet af en dag, De små grise skal tages fra soen, de skal have jern, soteres, der er måske nogle små grise der skal have en uge mere sammen med soen, der skal vejes slagtesvin, søer skal løbes. 

9. Minigolf. BornPark er Nordeuropas største minigolfpark, de 18 huller er formet som en karikatur af de skønneste natur og kultur attraktioner på Bornholm. En sjov og lærerig oplevelse.

10. Rovfugleshow. Er der forskel på rovfugle? Hvad er forskellen? Kom tæt på den store gåsegrib på 8 kg og et vingefang på 2,5 m eller Aplomadofalk der kun vejer 200 g. Få en spændende opvisning af hvordan fuglene flyver, mærk suset nå en tårnfalk der pasere få cm fra dit hoved, når den bruger opdrift du skaber bare ved at stå i vinden. hvilken slags føde skal de have.

11. Christiansø - sejltur. Kom med ud til Danmarks østeligest ø gruppe. Christiansø og Frederiksø er gamle fæsningsøer, som var særlig vigtige for kaperne under Englandskrigene, englængerne blev så sure på kaperne der operede ud fra Christiansø at de valgte at bombe øerne. kom med over til øerne mærk det historiske vingesus, nyd det ny istansatte storetårn, som også bruge til kunstudstilling. Pris 100 kr. 

12. Gudhjem inkl. tur på Thor. Se den smukke Bornholmske østkyst fra havet, det er utroligt syn at se de lodretter klippevægge rejse 30 - 40 m fra fra vandet med de grønne træer der vokser helt tæt på vandet. mens du venter på båden, er der tid til en tur rundt i Gudhjem, der byder på mange spændende ting, Besøg isbutikken på havnen og få en Apollo-13, en 5o cm lang isvaffel, med ca 1,5 kg softice, 3 flødeboller og en alm. softice på toppe som afslutning, kan i slå rekorten (den er blevet spist på 3 min og 41 sek, rigtig god fornøgelse. Er du ikke til store is, har Gudhjem meget andet at byde på. Karamel kompaniet, bolsekoger, Ole Høst muserum, og her man til hjemmelavet si er der en lille isbutik i den nordlige ende af byen. Gudhjem byder også på flere slags kunsthåndværk, og ikke at forglemme røget sild. 

13. Til Tops Bornholm - træklatring. De fleste kan komme igennem de 2 grønne baner. Men nogen vil lige skulle vænne sig til højden på 2 - 6 meter. Forhindringerne er ikke teknisk svære, men de gynger lidt. Har du en god balance, er det hele lidt nemmere. Kroppen bliver varmet op, for du skal over under og igennem forhindringerne, men får samtidig også et lille hvil på svævebaner undervejs. Pris 100 kr. 

14. Åkirkeby - bytur og naturmuseum + tur i ekkodalen. Kom på naturhistorisk museum, hvor man kan se og hør om Bornholms opståen, og udvikling. Se fodspor af dinosaurer, som har levet på Bornholm. Herefter gå turen til en af Bornholms smukkeste sprækkedale, Ekkodalen, her kan du øve dig i ekkoskunst, hvad kan man få klippe til at svare.

15. Allinge - bytur og teknisk museum. Allinge er en rigtig handelsby, med mange små forretninger, med alt fra tøj til kunsthåndværk og små madsteder. Teknisk samling se samlinge af alt fra kuglepende over kopper til traktorer, der er et gammelt Elværk, som bliver startet op et par gange op dagen over et Saab F-35 Draken fly fra det danske forsvar, til resterne af det fly der styrte ned udenfor Bornholms lufthavn i sep 2012.

16. Hammershus og Moselykken - stenbrudsmuseum. Hammershus er nordeuropas største borgruin, det er en fantastik naturoplevelse at gå rundt i de historiske rammer, som Hammershus giver. Det nye prisvindende velkomstcenter som blev indviet i 2018, giver en flot prænsenttation af borgruiene. Fra Hammershus er der en god gå tur op til Moselykken-stenbrudsmuseum, hvor man kan lære om sten brydningen på Bornholm, samt lære om de mange forskelige slags granit der findes på Bornholm. Har du lyst til en længe gåtur er der mange afmærkede stier rundt på hele Hammerknuden.

17. Svanneke. Svanke er Danmarks mindste købstad, Her er der et stort udbud af kunsthåndværk, du kan også selv prøve at sandblæse glas. Er du til rigtig god is kan du ikke komme udenom Bornholms Ismejeri, her finde du is variationer som du ikke finder ander steder.





Annoncer