RIDEHOLD RUTINERET - EFTERÅR 2024

TILMELDINGSFRIST 01.08.24 

Vi rider holdridning, hvor der undervises i grundridning, og der tages højde for rytternes niveau. Det skal være sjovt at lære at ride, så vi arbejder med en stille og rolig indlæring og hygger os, mens vi rider.  

Det er en forudsætning for at ride på et af holdene, at man har en forælder en anden hjælper med: 

Rytter og hjælper skal selv kunne hente ponyen fra folden og sadle den op, ligesom I skal kunne sadle af efter undervisning.  

Hvis rytteren har brug for at blive trukket i skridt, trav eller galop, skal forælder eller anden hjælper kunne dette. Husk ordentlige sko på til formålet. 

For at holde fast i den gode 4H ånd hjælper alle hinanden og tager del i de opgaver, der nu måtte være - inkl. forældre. 

Alle ryttere skal som hovedregel komme i god tid. Der kan være tilfælde, hvor ponyen, man rider, ikke går på det forrige hold, og her skal man klargøre og sadle op inden undervisning. Afbud eller andet forekommer. 

?Alle ryttere skal også afsætte tid efter undervisning, da man selv sadler af og ordner ponyen, hvis ikke den skal gå på holdet efter ens undervisning. 

 

RUTINERET:

Er jeg rutineret rytter? Du kan ride alle tre gangarter selv og har også styr på de grundlæggende principper for ridningen (også selvom vi genopfrisker dem). Vi forfiner din ridning, så du lærer at ride hesten i en form, hvor den bruger sin overlinje og lægger sig til fortil.  

Mål: Vi arbejder med flere øvelser på banen, så du til slut føler dig i stand til at ride et af de lette dressurprogrammer. Du forstår, hvor fine hjælpere du bør ride din hest for - også hvis du vil prøve andre discipliner, fx springning.  

  • Mødetid i stalden – Du skal være klar til undervisning ca. kl. 17.45. Du får besked, inden undervisning, hvis du skal sadle op, så skal du være der ca. kl. 17.15. 

  • Man skal selv kunne hente og sadle ponyen op (eller have en forælder eller anden med til at hjælpe sig) 

Alle ryttere skal også afsætte tid efter undervisning, da man selv sadler af og ordner ponyen. Afsæt ca. 30 min. til at sadle af, strigle let, rense hove og sætte på fold. 

Annoncer