RIDEHOLD BEGYNDER - EFTERÅR 2024

TILMELDINGSFRIST 01.08.24 

Vi rider holdridning, hvor der undervises i grundridning, og der tages højde for rytternes niveau. Det skal være sjovt at lære at ride, så vi arbejder med en stille og rolig indlæring og hygger os, mens vi rider.  

Det er en forudsætning for at ride på et af holdene, at man har en forælder en anden hjælper med: 

Rytter og hjælper skal selv kunne hente ponyen fra folden og sadle den op, ligesom I skal kunne sadle af efter undervisning.  

Hvis rytteren har brug for at blive trukket i skridt, trav eller galop, skal forælder eller anden hjælper kunne dette. Husk ordentlige sko på til formålet. 

For at holde fast i den gode 4H ånd hjælper alle hinanden og tager del i de opgaver, der nu måtte være - inkl. forældre. 

Alle ryttere skal som hovedregel komme i god tid. Der kan være tilfælde, hvor ponyen, man rider, ikke går på det forrige hold, og her skal man klargøre og sadle op inden undervisning. Afbud eller andet forekommer. 

?Alle ryttere skal også afsætte tid efter undervisning, da man selv sadler af og ordner ponyen, hvis ikke den skal gå på holdet efter ens undervisning. 

BEGYNDER:

Er jeg begynder rytter? Du har aldrig eller stort set aldrig siddet på en hest, eller du har redet få gange og vil gerne lære, hvordan man styrer hesten og blive tryg ved at ride trav og måske også galop. 

Mål: Vi sigter efter at lære grundprincipperne for at sætte i gang og stoppe, dreje og skifte tempo. Efter syv gange er målet, at alle ryttere kan ride sikkert rundt i skridt og trav. I har lært at skifte retning og tempo for de rette hjælpere, og I har som minimum prøvet at galopere.   

  • Man skal selv kunne hente og sadle ponyen op (eller have en forælder eller anden med til at hjælpe sig – også til at trække ponyen i undervisningen, hvis man ikke kan ride selv) 

  • Mødetid i stalden ca. kl.15.15, hvor der hentes ponyer fra fold og sadles op. 

  • Alle ryttere skal også afsætte tid efter undervisning, da man selv sadler af og ordner ponyen, hvis ikke den skal ride på holdet efter ens undervisning. 

Annoncer