Nyt idekatalog til aktiviteter i 4H Fælleshaver

20. april 2021

Er du instruktør i en 4H Fælleshave, er det her en rigtig god nyhed for dig. 4H har nemlig udarbejdet et helt nyt idekatalog, der giver masser af idéer og viden til aktiviteter i haven.

Idekataloget er ved at blive trykt og vil blive delt rundt til alle 4H Fælleshaver, men allerede nu kan du se idekataloget online: Idekatalog til 4H Fælleshaver

"Idekataloget rummer en blanding af viden om havedyrkning og forslag til aktiviteter, der kan laves i og omkring haven. Kataloget skal gøre det lettere for den frivillige at finde på aktiviteter at lave med børnene i haven," fortæller 4H-konsulent Liv Meinert, der er redaktør på idekataloget.

Idekataloget er lavet som et ringbind, og tanken er, at der fremadrettet skal komme nyt indhold hvert forår, der kan sættes ind i ringbindet. Indholdet fra sidste års idékatalog er flyttet med over i det nye idekatalog, så alle idéerne er samlet samme sted og dermed lettere at finde. 

Inspiration i massevis

Det nye idékatalog er inddelt i fire kategorier: Mad, Natur, Byg & Krea og Haveklog. 

"Inden for mad har vi valgt at lave forslag til mad der kan laves uden bål, da en del haver ikke har mulighed for at lave bål. Inden for natur er der kommet mere indhold, der inspirerer til at lave haven bedre for naturens insekter og sommerfugle. Kategorien byg og krea indeholder de idéer, som sætter hænderne i gang, lige fra at bygge et højbed til at planlægge sin have med slik. Haveklog-kategorien samler viden om havedyrkning og har i år fået nyt indhold om sædskifte, såafstande og vinterdyrkning," fortæller Liv Meinert.

Det er op til den enkelte frivillige, hvordan havekataloget skal bruges.

"Idekataloget kan inspirere til aktiviteter engang imellem, eller instruktøren kan vælge at lægge et helt program efter idekataloget. Kataloget er ikke en facitliste, det er udelukkende ment som inspirationsmateriale," siger Liv Meinert.

 

Har du spørgsmål til aktiviteter i din 4H Fælleshave, er du altid velkommen til at kontakte din konsulent.

Øhh, hvad skal vi lave?

Se flere tips og tricks, du kan bruge i din have.

Find mere inspiration