Om os

Hvad er 4H Haver?

4H i Danmark startede i 1938, og i 4H har børn og unge altid dyrket haver. Lige nu er ideen om selvforsyning og bæredygtighed, og ønsket om at komme tættere på vejen fra jord til bord, en drøm for mange familier i Danmark.

Det vil 4H gerne invitere mange flere i små og store byer til at få praktiske erfaringer med i fælleshaver i byen.

Børn, der tit opholder sig i naturen, får ifølge forskning bedre motorik, koncentrationsevne og helbred. Men i mange byer mangler der adgang til grønne områder. Med ’Fælleshaver i byen’ vil 4H skabe gode rammer for læring og trivsel i naturen til gavn for børn, unge og deres forældre.

Projektet skal skærpe børnenes interesse for madens oprindelse og bidrage til at grundlægge sunde vaner.

Hør, hvad 4H Fælleshaver er

Projektleder Jytte Brokholm fra 4H fortæller om, hvad 4H Fælleshaver er - det gør hun til Havekonferencen i Nordea-fondens lokaler 8. november 2017.

Fællesspisning

Haverne laves i samarbejde med lokale aktører, blandt andet bibliotek, boligforening, 4H klubber, kulturhus, museer, skoler og kommuner. Samarbejdspartneren stiller jord og i nogle tilfælde lokaler til rådighed for 4Hs frivillige og brugerne.

I haverne dyrkes der afgrøder og laves mad af råvarerne. Der inviteres til fællesspisninger og inspirationsture, så havens brugere lærer hinanden at kende på kryds og tværs.


Learning by doing

Projektleder Jytte Brokholm fra 4H siger om haverne:

”I haven skal børnene prøve sig frem. Det udvikler deres nysgerrighed og kreativitet, og det ruster dem samtidig til at tage ansvar og træffe beslutninger – både i haven og i andre sammenhænge.”

”Arbejdet i haverne er både sjovt og lærerigt. Det bærer bogstaveligt talt frugt ved, at børnene oplever, hvordan de kan få et frø til at blive til en lækker grøntsag.”

4H Haver på Facebook

Hop ind på Facebook-siden og følg med i, hvad vi går og laver.

Her kan du også hente dyrkningstips og inspiration til udflugtsmål.

Følg os på Facebook