Stor hæder til frivillig ildsjæl fra 4H

01. oktober 2019

John Larsen fra haven i 4H Lolland blev for en sjælden gangs skyld mundlam, da han fredag blev kåret Årets Ildsjæl på Lolland. 

Det frivillige arbejde er hele grundlaget for 4H, og heldigvis bliver det bemærket i omverdenen. Fredag blev John Larsen af Lolland Kommune Frivilligcenter Lolland kåret som Årets Ildsjæl. Formanden for 4H Lolland fik overrakt prisen til arrangementet Frivillig Fredag.

”Jeg blev helt målløs. For en gangs skyld var jeg mundlam. Jeg er jo bare, som jeg er,” fortæller John Larsen. 

65-årige John Larsen fik tildelt prisen på baggrund af en indstilling fra den øvrige bestyrelse i 4H Lolland, der blandt andet skriver om John:

”Han er en ’ressourcebombe’, der dagligt eksploderer med godt humør, kække bemærkninger, medfølelse, hjertevarme, anerkendelse og uanede mængder af arbejdsglæde. Han lever og ånder for 4H, som hver dag giver masser af børn og deres familier ufattelig stor glæde.”

”Han er hjælpsom og gavmild og med sit meget livsglade væsen, spreder han altid god stemning på gården og i foreningen.”

 

John Larsen lever og ånder for 4H Lolland

Pedel, formand og ven

John Larsen sætter stor pris på de flotte ord og fortæller, at han altid har elsket at være sammen med børn og unge.

”De er altid ærlige og oprigtige. Og giver du dem din tid og opmærksomhed, får du simpelthen så meget igen,” siger John Larsen.

4H Lolland holder til på Gloesmosegård, hvor klubben tilbyder aktiviteter med heste, får, geder, høns, marsvin og kaniner.

”Jeg er på 4H-gården hver dag. Jeg pedel, formand, ven og meget mere,” fortæller John Larsen.

Klubben er også en del af projektet 4H Fælleshaver og har for enden af ridebanen en flot have, som familier sammen passer hver mandag og mærker fællesskabet.

”Haverne kan noget helt specielt, fordi vi er sammen om at passe og dyrke,” siger John Larsen.

John Larsen har været frivillig i 4H Lolland i tre år og startede i foreningen, da hans plejedatter begyndte til ridning i klubben. 4H Lolland er en klub i vækst og er senest vokset fra 72 medlemmer sidste år til 84 i dag.

Har du lyst til at være en del af succesen med 4H Fælleshaver? Som deltager eller måske som frivillig?

Læs mere om 4H Fælleshaver