Åbning af 4H Fælleshaver under særlige forhold

22. april 2020

Opdateret 22. april:

Nu har vi endelig fået grønt lys til at starte haverne op igen.

Med de nyeste udmeldinger fra sundhedsmyndighederne bliver det nu muligt at starte 4H haverne op. Dette sker under særlige forholdsregler.

"Vi glæder os meget til igen at kunne byde børnene indenfor i 4H Fælleshaver rundt i hele landet. Solen skinner, og jorden er klar til at blive sået," fortæller Jytte Brokholm, der er konsulent og projektleder for 4H Fælleshaver.

Det bliver en lidt anderledes havesæson i år. Man kommer til at starte senere med at så, og hele opstartsprocessen, hvor børnene normalt er med til at bearbejde jorden og får lov til at udvælge frø, bliver anderledes.

”Vi bliver nødt til at kunne så allerede første gang vi mødes, for at nå at have afgrøder at høste til efteråret. Derfor opfordrer vi til, at de frivillige i haverne forarbejder jorden, således den er klar til såning,” fortæller Jytte Brokholm.

Der skal tænkes alternativt

Når nu vi starter op i haverne igen bliver det på en lidt anden måde end vi plejer.

Der må fortsat ikke mødes mere end 10 personer. Derfor må større havehold mødes forskudt eller hver anden uge, de enkelte haveprojekter vil melde ud hvordan det komme til at foregå hos dem.

Der må tænkes alternativt. Vi må ikke spise sammen, så vi må vente lidt med at lave bålmad. Hvis haveredskaberne f.eks. bruges af to børn, så er det vigtigt, at der sprittes af inden det andet barn tager over. Klubberne kan eventuelt opfordre til, at børnene tager redskaber med hjemmefra.

Vi kan dog sagtens så hver vores række med gulerødder og se dem vokse. Vi kan plante et græskar og glæde os til at skære græskarlygter til vores høstfest. Vi kan være sammen med god afstand om at dyrke haverne.

Vi opfordrer alle klubber til at hænge denne plakat  med myndighedernes anbefalinger til udendørs foreningsaktiviteter op, der hvor I mødes.

4H Fællshaver på Instagram

På vores Instagram-profil giver vi inspiration og masser af tips og tricks, som du kan bruge i 4H Fælleshaven - og sammen med dine børn derhjemme.

Følg os på Instagram